Bij RKVV Roosendaal zijn ze enorm blij met jonge gasten als Walid El Moussaoui. De 16-jarige scholier is maar liefst vijf dagen in de week in de weer op de club, waar hij actief is als speler, trainer, scheidsrechter én kantinemedewerker.

Een vrolijke, spontane jongen vol energie: zo kun je Walid El Moussaoui het beste omschrijven. Het plezier straalt van zijn gezicht als de tiener aanschuift voor een gesprek over RKVV Roosendaal, de club waar hij sinds een jaar voetbalt en al erg belangrijk is. De voetbalgek is druk bezig aan zijn laatste schooljaar als vmbo-scholier, maar maakt ook voldoende tijd vrij om de nodige uren bij RKVV Roosendaal door te brengen. Dat zijn er een hoop. El Moussaoui is linksback van de JO17-2 van de rood-wit-blauwen en in dat selectieteam gaat het er serieus aan toe. De groep traint driemaal in de week en op zaterdag staat er een wedstrijd op het programma. Bovendien is de Roosendaler trainer van de JO10-2 én de JO13-2 en op zateragmorgen fluit hij als het kan jeugdwedstrijden op sportpark Hulsdonk. Hierna zit de RKVV Roosendaal-week van El Moussaoui er nog niet op, want op zondag staat de tiener op de club achter de bar in de kantine om wat geld te verdienen.

Voetbalfanaat
Ondanks al die drukte heeft de enthousiaste tiener deze zaterdag even tijd om te vertellen over al zijn taken bij de voetbalclub waar hij pas een jaartje lid van is. “Ik speelde eerst bij RBC, maar had het daar niet zo naar mijn zin”, zegt El Moussaoui. “Hier voel ik me op gemak en speel ik met mijn vrienden. Bovendien vind ik het heel leuk dat ik me ook als trainer en scheidsrechter kan ontwikkelen. Ik ben een voetbalfanaat en vind het heerlijk om bijna elke dag met voetbal bezig te zijn. Binnen een kwartier ben ik op de fiets bij de vereniging, dat is ook fijn.” Als supporter van PSV spiegelt de linksback zich graag aan de aanvallend ingestelde Angeliño en internationaal gezien kijkt hij op tegen Marcelo. “De JO17-2 is een goed team, we spelen in de eerste klasse en gaan voor het kampioenschap. We hebben onze trainer beloofd om bij de eerste drie te eindigen en we willen hem niet kwaad maken”, grapt hij.

El Moussaoui neemt niet alleen zijn eigen trainingen en wedstrijden zeer serieus. De enthousiaste tiener fluit met veel plezier wedstrijdjes op zaterdagochtend en wil zich ook graag ontwikkelen als scheidsrechter. “Op de eerste plaats is het fijn dat ik als voetballer de regels ken. Daarnaast krijg je meer respect voor scheidsrechters als je zelf wedstrijden leidt.” El Moussaoui vindt fluiten zelf zo leuk, dat hij het wel ziet zitten om later scheidsrechter te worden in het betaalde voetbal. “Maar dat is voor de toekomst. Nu moet ik mezelf gaan omkleden voor onze wedstrijd”, zo verontschuldigt hij zich.

Terwijl El Moussaoui naar zijn teamgenoten wandelt, wil bestuurslid Leo Dam graag nog wat mooie woorden kwijt over het betrokken jeugdlid. “Walid is een topgozer, een jongen waar veel jeugdspelers een voorbeeld aan kunnen nemen. We zijn als club blij met hem.”