rimboe-nadya-lauwrier

Als het aan de beleidsbepalers van Rimboe ligt, ziet het complex van de vereniging uit ‘Wouw’ er over een jaar heel anders uit. De club heeft grootse verbouwplannen en hoopt binnenkort steun te krijgen van de gemeente, zodat in de winterstop het slopen kan beginnen.

Tic_253688Voorlopig zijn het echt nog plannen en er moet nog een hoop geboren voordat de eerste steen daadwerkelijk wordt gelegd, maar secretaris Nadya Lauwrier van vierdeklasser Rimboe kan eigenlijk al niet wachten. “We zitten nu op een gedateerd complex, het is ook heel simpel gebouwd. Het zijn echt rechthoeken die tegen elkaar aan zijn gezet, dat is niet meer van nu.” Toen bijna een jaar geleden een nieuw bestuur werd gevormd, begon het balletje echt te rollen. “Die plannen waren er altijd al, maar het bestuur bestond uit twee man, dan krijg je weinig voor elkaar. Dat zijn er nu negen.”

Aantrekkelijk

Dat ze zelf ook in dat bestuur terecht zou komen, was eigenlijk niet echt de bedoeling. “Ik ben verzorgster bij de dames en vrij actief in het dorp. Toen ik door de voorzitter werd gevraagd of ik dat zag zitten, wilde ik best meedenken, maar een plek in het hoofdbestuur hoefde niet voor mij. Ze konden niemand vinden die secretaris wilde worden, toen ben ik het gaan doen.” In die functie weet de 24-jarige precies wat de plannen zijn, ze legt het graag en vol enthousiasme uit. “We willen de kleedkamers aanpakken, de kantine uitbreiden en een kunstgrasveld neerleggen. Vooral de kantine is echt te klein, als daar twee teams aanwezig zijn, is het eigenlijk al vol.” Bij die uitbreiding van de kantine hoort ook een keuken, eigenlijk willen ze gewoon een mooi complex maken. “Het is nu ook niet aantrekkelijk voor nieuwe leden. Het zou zonde zijn als de club er straks niet meer is.” Zoiets begint met een waterdicht plan, vandaar dat ze nu om tafel zitten met een architect. Want eigenlijk moet alles gewoon plat. “Iets nieuws opbouwen. We willen de gemeente overtuigen dat dit echt nodig is, hoe we het voor ons zien en dat we hun hulp nodig hebben.” Daarvoor willen ze gebruik maken van de wandel- en fietsroute langs het sportpark. “Als we in onze kantine een vaste horecagelegenheid hebben, stoppen mensen op de route, dat zou een mooie toevoeging kunnen zijn voor de omgeving.”

Blijven bestaan

De wensen zijn duidelijk, de planning nog iets minder. “Dat is afhankelijk van de architect, maar ook de gemeente. Het moet duurzaam zijn, maar ook weer niet te duur. Ik hoop zelf dat we in de winterstop kunnen beginnen met slopen en dat alles het jaar daarop klaar is. Maar dat is echt nog hopen.” Het is niet alleen van belang voor Rimboe zelf, maar ook voor het dorp. “Het is maar een klein dorpje, waar we niet zoveel hebben. We willen het graag, maar helemaal alleen krijgen we het niet rond.” Hoe fanatiek ze ook bezig is voor de club, op het veld gaan we haar niet zien. “Ze proberen het ieder jaar weer, maar ik kan echt niet voetballen. Laat mij hier maar gewoon lekker rondlopen op de zondagen.” Die mist ze nu enorm. “Je zit nu te bedenken wat je anders kan gaan doen. Het is zo gezellig en iedereen is welkom. Daarom mag de club niet verloren gaan.” Daar moet een mooie accommodatie dus aan bij gaan dragen. “We moeten ons plekje in het dorp behouden en proberen te groeien als vereniging, dat is ons doel!”

Klik hier voor meer informatie over Rimboe

Klik hier voor meer artikelen over Rimboe