Wie SC Kruisland zegt, zegt Mounir El Fahmi of noemen hem liefkozend ‘Mo.’ De Roosendaler is al meer dan een decennium lang actief bij de dorpsclub en wil van geen ophouden weten. Gedurende deze periode bekleedde hij meerdere functies binnen de club. Waar hij eerst begon als speler van het eerste elftal, waarmee hij meerdere promoties meemaakte, is hij nu vooral bezig met sponsorzaken en de technische aspecten om de club op allerlei vlakken naar een hoger niveau te tillen.

swapphone 1

Boost
Voordat El Fahmi met een aantal vrienden de overstap maakte van Alliance naar SC Kruisland kwam de club jarenlang uit in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. De komst van de groep vrienden, voornamelijk Roosendaalse jongens, bleek later een enorme boost te zijn voor de club uit het gelijknamige dorp. Men wist in een periode van negen seizoenen drie promoties te bewerkstelligen wat voor een dorpsclub als SC Kruisland vrij uniek is te noemen. Mounir maakte alle promoties mee als speler waaronder twee kampioenschappen.

Andere rol
Nu bekleedt hij echter een andere rol binnen de club en richt hij zich vooral op de technische zaken met betrekking tot de selectie en bracht hij nieuw elan in de sponsorcommissie. De voormalig aanvoerder van het 1e elftal is de afgelopen jaren bezig om de jeugdafdeling op een hoger plan te brengen en de ‘kloof’ tussen het niveau van de jeugd in senioren wat meer te dichten. Gezien het feit dat hij als speler een technisch zeer begaafde middenvelder was, is deze taak hem op het lijf geschreven. Mounir heeft op dit vlak zijn strepen dan ook verdiend; hij was ooit één van de initiatiefnemers  van voetbalschool Soccer Upgrade, wat heden ten dage Sports Upgrade heet.  Ook door zijn werk voor Stichting Open Door, waarin hij ook jongeren begeleidt, zijn de raakvlakken duidelijk zichtbaar.

Waardering
De afgelopen weken werd El Fahmi via de sociale media kanalen van SC Kruisland terecht in het zonnetje gezet, en niet door de eerste de beste. Persoonlijkheden uit het profvoetbal zoals Moussa Dembélé, Tom Beugelsdijk en Sparta-keeper Tim Coremans namen uitgebreid de tijd om door middel van een videoboodschap een blijk van waardering te geven. Eens te meer werd bevestigd dat Mounir El Fahmi en ‘SCK’ zoals hij het graag zegt, onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.

Klik hier voor meer informatie over SC Kruisland
Klik hier voor meer artikelen van SC Kruisland