De meiden van SC Gastel onder 19 hebben de clubhistorie weer aangevuld met het winnen van de districtsbeker in Zuid 1. In een spannende finale op het veld van SVSSS in Udenhout werden de meiden van Terlo met 2-1 verslagen. De velen meegereisde Gastelse supporters zagen dat behalen van deze prijs uitbundig gevierd werd. De ploeg van coaches Brian Dingenouts, Marcel van Elven (helaas vandaag afwezig) en gelegenheidscoach Arjan van der Weegen bestond vandaag uit: Bente, Lotte, Myrthe, Fleur, Siloah, Ilona, Michelle, Anouk V, Janneke, Famke, Marlijn, Anouk K, Enola, Sharona, Josephine en Tyche.

Navraag bij clubarchivaris Jan van den Bosch leert dat we terug moeten naar 1997 toen voor het laatst de jongens A1 de districtsbeker veroverden (1-0 tegen VES) Voor het vrouwenvoetbal was het alweer sinds 2003 geleden dat een Gastelse meiden A ploeg (0-0, wns 5-4 tegen Stedoco) de beker won. De huidige meidenploeg was erop gebrand om vandaag de titel binnen te slepen. De Club van 100 en het clubbestuur van de vereniging ondersteunde de ploeg met busvervoer naar de finalelokatie op het veld van SVSSS in Udenhout.

Na een nerveus begin van beiden kanten was het eerst Gastel die de wedstrijd onder controle had. De meiden van Terlo wisten echter met veel wilskracht de Gastelse meiden terug te dringen. De SC Gastel meiden kwamen er niet meer uit. In de 25e minuut was het echter Anouk Krouwel die met een schot van net buiten het zestien meter gebied de goede keepster van Terlo wist te verslaan 1-0. Het leek er even op dat SC Gastel de wedstrijd goed onder controle had maar opnieuw vocht Terlo zich terug in de wedstrijd. Na goed druk zetten ontstond er een misverstand in de Gastelse verdediging. Terlo profiteerde en maakte 10 minuten voor rust de gelijkmaker. 1-1.

Na rust was het een zenuwachtig afstastend eerste kwartier van de twee ploegen in het veld. SC Gastel kreeg geleidelijk meer grip op de wedstrijd maar Terlo wist telkens gevaarlijk te blijven met scherpe en diepe voorzetten. SC Gastel was de beter voetballende ploeg, Terlo was de fysiek sterkere en weigerde te capituleren. In de 65e minuut combineerde Ilona, Janneke en Anouk op het middenveld, de diepe bal was uiteindelijk op Michelle die op randje buitenspel het hoofd koel hield en keurig afmaakte. 2-1. Er was nog een flink wedstrijddeel te gaan en Terlo probeerde met nog meer kracht de Gastelse meiden terug te dringen. De meiden van SC Gastel hielden keurig stand, soms met wat kunst en vliegwerk en de vermoeidheid sloeg toe. Het laatste fluitsignaal kwam steeds dichterbij, de laatste kansen van Terlo ook. Een overtreding op de rand van het Gastelse zestienmeter gebied leverde nog een gevaarlijk moment op. Wederom gaven de meiden uit Gastel geen krimp. Na het laatste fluitsignaal ging het laatste beetje energie op aan dolle feestvreugde bij SC Gastel MO19. Geknokt en verdiend gewonnen. Een dikke pluim ook voor tegenstander Terlo die gereedstaande overwinningsbloemen schonken aan de winnende tegenstanders.

Na de gestreden strijd was er ook nog een mooi sportief gebaar van de verliezende ploeg die samen met de winnaars op de foto gingen. De Gastelse meiden gingen feestend terug de bus in naar Oud Gastel. Sponsor Lankhuijzen Schoonmaakbedrijf schonk de ploeg een overwinningspremie in de vorm van consumpties. De huldiging van de meidenploeg zal later sportpark Blankershove plaatsvinden. De Gastelse historie is vandaag wederom aangevuld met een prachtig resultaat van het MO-19 team!