Marouane Hamdoune neemt met pijn in het hart afscheid van Kruisland

Marouane Hamdoune begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. De vleugelspeler stapte over van Kruisland naar RBC, een moeilijke beslissing voor iemand die zich beschouwt als Kruislands familielid.

Hamdoune maakte van alles mee in het tricot van Kruisland: kampioenschappen, mooie overwinningen, maar ook een strijd tegen degradatie. De Kruislandse selectie staat bekend om de hechte band. “De cultuur is heel anders dan bij mijn eerdere clubs, het was echt top. We waren en zijn allemaal vrienden van elkaar.” Toch besloot Hamdoune de club te verlaten.

De oorzaak voor dat besluit ligt deels bij zijn werk. “Ik draai onregelmatige diensten als conducteur, kon daardoor niet altijd trainen en spelen. Het voordeel bij RBC is dat ik nu naast het station speel, zo kan ik na de wedstrijd alsnog de trein van 17.00 uur halen.” Daarnaast krijgt hij in het Herstaco Stadion een andere rol. “Ik ben de oudste, dus zal als ervaren speler proberen de jonge jongens verder te helpen. Het zijn leuke jongens, ruwe diamantjes die geslepen moeten worden. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Hamdoune werd benaderd door RBC en een gesprek met trainer Henk Vos en diens assistenten gaf de doorslag. “Ik voelde dat daar wel een taak voor me lag. Hij komt over als een serieuze trainer die weet wat hij wil en dat ook duidelijk overbrengt, dat vind ik een belangrijke eigenschap.” Zijn vrienden bij Kruisland gunnen hem deze stap. “Ik had er heel veel moeite mee om dit te vertellen, dat deed echt pijn. Maar ze reageerden zoals vrienden horen te reageren: ze waren blij voor me. Ze gunnen me het beste.”

Hamdoune hoopt dit seizoen op een plek bij de top 3, uiteindelijk is promotie naar de tweede klasse zijn ambitie. “Ik ben met elke derdeklasser waarbij ik gespeeld heb gepromoveerd tot nu toe, dus hopelijk lukt dat hier ook. Ik wil in ieder geval deel uitmaken van een groep spelers die iets teweegbrengt waar mensen jaren later nog over praten.”

Dat RBC een club is waar iedereen een mening over heeft, mag duidelijk zijn. Overigens gold dat ook voor Kruisland. Hamdoune heeft daar geen boodschap aan. “Ik heb bij Kruisland genoeg gehoord wat nergens op slaat, daar leer je vanzelf mee omgaan. Je moet de negatieve opmerkingen altijd met een korreltje zout nemen.”

Total
45
Shares