De selectie van RKVV Rimboe onderging afgelopen zomer een heuse metamorfose. Zowat alle spelers van het eerste team zeiden de het eerste team van de cultclub uit Wouwse Plantage vaarwel. Slechts vier jongens bleven over, waaronder de zeventienjarige tweeling Koen en Stijn van Gent.

Ruim anderhalf uur voordat de training van Rimboe aanvangt, zwaait de voordeur van een mooi vrijstaand huis in Wouwse Plantage open. De broers Koen en Stijn van Gent hebben op deze donderdagavond om 18.30 uur voldoende tijd voor een gesprek over Rimboe, zeker als blijkt dat de training van de vriendelijke tweeling helemaal niet doorgaat door de zware regenval van afgelopen dagen. “Jammer, maar helaas”, zo zegt Stijn, die net als zijn broer baalt van de afgelasting. “We zouden nu een wedstrijd van onze favoriete buitenlandse club Chelsea kunnen kijken, maar gaan straks toch maar leren. We zitten beiden in ons examenjaar van het vwo”, zo luidt zijn verstandige antwoord.

Spannend
Ook op voetbalgebied maken de twee tieners de juiste keuzes. Sinds hun vierde spelen de broertjes al samen in het shirt van Rimboe en sinds anderhalf jaar spelen ze in het eerste team van de groen-witten. Na een zeer teleurstellend seizoen besloot afgelopen zomer zowat iedereen van de selectie te vertrekken, maar de broeders bleven Rimboe wél trouw. Daar hebben ze beiden absoluut geen spijt van. “Het was wel even spannend hoe het allemaal ging lopen”, geeft Koen toe. “De nieuwe trainer Yasin Cayir nam veel nieuwe spelers mee en het was de vraag hoe dat ging uitpakken. Maar nu we halverwege het seizoen zijn, kunnen we concluderen dat het erg goed gaat. Ons team heeft veel kwaliteit, iedereen loopt er netjes bij in fraaie clubkleding en de sfeer is goed.”

Iconische status
Nadat Rimboe JO19-1 halverwege het seizoen 2017/2018 de competitie verliet, werd de groep bij de zondagselectie gevoegd. Rechtsback Koen, flankspeler Stijn en hun teamgenoten kwamen ineens in het seniorenvoetbal terecht en die overstap pakte niet voor iedereen goed uit. Behalve veel seniorenspelers verlieten ook bijna al hun voormalige teamgenoten afgelopen zomer het eerste, zodat de broers nu prompt zowat de enige overgebleven jongens uit Wouwse Plantage zijn in Rimboe 1. Hoe vinden de twee dat? “Het is jammer, maar het heeft ook wel iets”, vindt Stijn. “Wouwse Plantage is klein en Rimboe heeft een iconische status binnen het dorp. Het is gaaf dat Koen en ik ons dorp vertegenwoordigen in het team, al hoop ik wel dat er in de toekomst weer meer talenten uit deze plaats doorbreken.”

Het is te hopen voor Rimboe dat de club tegen die tijd niet meer in de vijfde klasse speelt.

De vereniging speelt al jarenlang een anonieme rol in de laagste klasse van het amateurvoetbal. Yasin Cayir wil daar verandering in brengen en de trainer ligt op koers om deze doelstelling te halen. Rimboe draait eindelijk weer eens bovenin mee in de competitie en de broertjes denken dat de club kans maakt op promotie. “Ik denk dat we kunnen promoveren: we hebben spelers met veel ervaring, die ervoor gezorgd hebben dat het niveau hier stukken hoger is dan voorheen”, zegt Koen. “Persoonlijk merk ik dat ik hierdoor beter word en scoren gaat me ook goed af dit seizoen”, vult Stijn aan. “In de eerste vijftien duels scoorde ik al twaalf keer.”