kees-de-rooij-scgastel

Slechts drie dagen zat hij zonder club, na zijn vertrek bij Tholense Boys. Maar toen ze daar bij SC Gastel lucht van kregen, ging het snel voor Kees de Rooij. De 54-jarige trainer ging in gesprek, raakte enthousiast en zette binnen 72 uur zijn krabbel onder een nieuw avontuur.

Zijn vertrek destijds bij Unitas’30 was een bewuste keuze voor de inwoner van Bergen op Zoom. Qua niveau weliswaar een stapje terug, maar het zaterdagvoetbal paste hem privé beter op dat moment. Zodoende kwam hij terecht in Tholen. “Oude vrienden van mij zaten daar en ik ging er vaak kijken. Een echte dorpsclub.” De Rooij tekende voor twee seizoenen, maar kwam er in de loop van de tijd achter dat de ambities toch minder goed bij elkaar pasten. “Ik wilde meer, maar een aantal mensen binnen club en ook sommige spelers vonden het wel goed zo. Dat zorgde voor verdeeldheid, toen heb ik ze eerlijk verteld dat ik openstond voor een nieuwe uitdaging.”

Warm bad
En die uitdaging kwam dus heel snel, toen de derdeklasser diezelfde avond interesse toonde. “Ik moet eerlijk zeggen, ik dacht niet meteen: ojee, Gastel! Vroeger was het altijd een vervelende club om te spelen, dat beeld had ik nog steeds, was er lang niet geweest.” Maar al snel bleek dat er in al die jaren wel het een en ander is veranderd bij de club. “Het voelde eigenlijk als een warm bad. Nieuw beleid en een goede groep. Hun ambitie was precies wat ik had gemist.” Om daar zeker van te zijn, sprak hij in dat korte tijdsbestek, ook nog met de spelersraad. “Daar bleek meteen uit dat ze graag naar die tweede klasse willen, daar hunkeren ze echt naar.” En dus was de oud-trainer van onder meer RKVV Roosendaal en MOC’17 overtuigd. “Je proeft de mogelijkheden. Gastel was heel slagvaardig, dat ze dit binnen drie dagen hebben kunnen regelen. Ze hadden hun huiswerk gedaan, daar spreekt veel vertrouwen uit.” Maar zelf had hij dat natuurlijk ook gedaan, zo sprak hij met Eric Hellemons, oud-trainer van de club. “Ik ken hem al lang. Hij heeft gezorgd voor een wat meer technische opvatting van het spelletje. Mentaliteit en technisch vermogen zijn nu veel beter in balans. De TC had bij hem ook navraag gedaan over mij, dus zo is de cirkel wel mooi rond.”

Tic_253688Promoveren
Voorlopig ligt De Rooij vast voor één jaar, maar als het aan hem en de club ligt, worden dat er meer. “Het is goed om gewoon een jaar te kijken hoe het bevalt, maar die intentie is er zeker. Ik ben als trainer betrokken bij een club, bemoei me graag met de jeugd, maar ook met het technisch beleid.” Het doel is duidelijk: promoveren. “Ik hoop dat ik dat laatste zetje kan geven. De randvoorwaarden, zoals accommodatie en spelersgroep, zijn prima in orde. Dat is prettig werken.” Het is nu goed afsluiten bij Tholense Boys, maar met zijn hoofd zit hij al een beetje bij volgend seizoen. Het contact met Johan van Batenburg, de huidige trainer van Gastel, is dan ook al gelegd. “Op die bewuste derde avond dat ik tekende, zaten we rustig aan een biertje, toen de berichten bij de TC binnenstroomden. Het eerste appje was van Johan, hij was blij met mijn aanstelling, dat tekent wel de clubman.” Inmiddels hebben ze samengezeten. “Zo krijg ik een nog beter beeld van de club en de groep, ik kan eigenlijk niet wachten!”

Klik hier voor meer informatie over SC Gastel.
Klik hier voor meer artikelen over SC Gastel.