SC-Gastel

 

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Yorick Bosker, leider van Gastel 7.

Terwijl Yorick in het dagelijks leven proces engineer is, leidt hij in het weekend Gastel 7. “Zelf heb ik nooit gevoetbald, maar ik was al regelmatig op de voetbal aanwezig om een biertje te nuttigen. Nu kwam vorig jaar de vraag of ik trainer/teamleider wilde worden omdat er een aantal spelers had besloten weg te gaan bij Gastel 7. Hierdoor is de leiding die voor mij het team leidde zelf weer gaan voetballen en heb ik deze taken overgenomen.”

De leider vindt het dan ook zeer leuk om voor deze groep te mogen staan. “Voor deze groep staan is altijd gezellig, de mannen doen wat je van ze vraagt en ook doen ze wat je niet van ze vraagt. Als je even niet oplet wisselen ze zichzelf. Zo is er altijd wat te lachen wanneer we met zijn allen weg zijn. Gastel 7 is voornamelijk een team van vrienden die allemaal van gezelligheid houden. Zo begint het feestje al voor de wedstrijd in de kleedkamer en duurt het na de wedstrijd nooit langer dan 5 minuten voor de eerste koude krat Heineken tevoorschijn komt. Ook als we verloren hebben slaat na de wedstrijd de sfeer alweer snel om van balen naar feesten.”

Dat de sfeer goed is, is duidelijk. Graag wilt de leider daar ook nog zijn woordje over kwijt. “Over de sfeer binnen de groep heb ik niks te klagen, het is altijd gezellig. Natuurlijk wordt er tijdens de wedstrijden wel eens een opmerking over het veld gegooid maar dit is na de wedstrijd al snel vergeten.”

De wedstrijd onder zijn leiding, die hij nooit zal vergeten is een wedstrijd tegen Oranje-Blauw. “De wedstrijd die ik als trainer nooit meer zal vergeten was helaas een wedstrijd die we verloren hebben. Deze wedstrijd tegen Oranje-Blauw zijn we met 10-0 het veld afgegaan met 3 man tijdens de wedstrijd geblesseerd. Waarvan 1 een gebroken enkel en de andere een scheur in zijn kuit. Ik heb nog nooit zoveel met een waterzak moeten rennen als die wedstrijd” grapte hij.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over Gastel vindt u hier.

Wilt u Gastel 7  op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over SC Gastel.