Het is zondagochtend en de mannen van RKVV Roosendaal 10 komen langzaam sportpark Hulsdonk oplopen. De één is wat fitter dan de ander, maar iedereen heeft zin om het veld op te gaan. Voordat de wedstrijd begint, nemen de mannen nog even een tosti en AA’tje om zichzelf op te peppen. We spraken met Rick Haast over het gezellige vriendenteam.

HappyPoint_desinfectie
Wij vroegen Rick om een korte introductie van zichzelf te geven. “Ik ben Rick Haast en ben 20 jaar jong”. In het dagelijks leven werkt de linksback bij de Action en studeert hij management aan de Associate Degrees Academie in Roosendaal. In het vriendenteam vervult hij de positie linkervleugelverdediger. “Deze positie was nog vrij in het team toen ik vanuit de jeugd doorstroomde”. Hij domineert de linkerkant al een aantal seizoenen.

We vroegen aan Haast wat er zo uniek is aan het Roosendaalse vriendenteam. “Dit elftal is zo uniek omdat we altijd vol voor de overwinning gaan. Aangezien we niet altijd het betere team zijn blijven we altijd positief en laat het team zich niet kennen”. Ten alle tijden blijft het team sportief richting elkaar en de tegenstander. “Sinds dat ik in dit vriendenteam zit, zijn er bijvoorbeeld nog nooit opstootjes geweest”.

Het hoogtepunt van de vleugelverdediger in dit elftal is dat hij naar twee seizoenen geen doelpunt te hebben gescoord weer het net heeft gevonden in de stadsderby tegen BSC Roosendaal. Door zijn verdedigende positie wordt het hem niet altijd makkelijker gemaakt. Het dieptepunt is een 16-1 verloren wedstrijd. “Het was een van de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen en we mistten ritme, we kenden elkaar niet goed en hadden nog niet samen getraind.” Na deze schaamtevolle nederlaag vond het vriendenteam gelukkig de weg omhoog.

De koning van de derde helft bestaat bij het vriendenteam niet. Volgens Haast is iedereen een koning. “Iedereen blijft na de wedstrijd hangen om een biertje te drinken en om andere teams van RKVV Roosendaal aan te moedigen. Wij als elftal doen alles samen en hebben daarom ook een hechte vriendengroep ontwikkeld”.

Meer artikelen lezen over RKVV Roosendaal? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RKVV Roosendaal.