SC-Gastel

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Joëll van de Klundert, speler van Gastel 7.

Joëll is in Gastel 7 gekomen, op ludieke wijze. “Ik werd alweer vier jaar geleden door een aantal vrienden gevraagd, die al voetbalde of ik het bier verbruik kwam verhogen. Hier ben ik gelukkig op in gegaan. Ik probeer zo nu en dan te sporten om een beetje fit te blijven, alleen steeds lukt met dat maar niet. In het dagelijks leven ben ik bewindvoerder.

Het is volgens van der Klundert een fantastische groep. “Er gebeurd niet zo heel veel qua voetbal, wat het juist leuk maakt. Alles draait bij ons om de uitjes en de derde helft. Binnen de groep zullen we er altijd voor elkaar zijn en de gezelligheid zelve maakt de groep zo leuk.”

De activiteiten die buiten het voetbal om plaats vinden, zijn altijd met drank. “Elk jaar organiseren we een aantal feesten bij Gastel Sfeer, de plaatselijk kroeg inruil voor sponsoring.” De sfeer binnen de groep is volgens hem dan ook top. “Iedereen laat elkaar in de waarde, wat voor mij het belangrijkste is.”

Gekke momenten maakt hij genoeg mee met dit team, maar als hij er toch een moet kiezen. “Mijn gekste ervaring is de geboorte van de bijnaam: Dè Klep. Dit gebeurde op zondagochtend 6:30 op de brug in Praag, met een mannetje of tien, waarvan we allemaal niet meer weten hoe we zijn thuisgekomen.” Naast dit was er nog een wedstrijd die hij nooit zal vergeten. “Het was onze kampioenswedstrijd, die begon om 10:00. Wij vonden het een goed idee om 8:00 al aan het bier te beginnen” grapte hij.

Als Joëll dit team in een zin moest omschrijven dan was dat: “prachtig, ongekend prachtig.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over Gastel vindt u hier.

Wilt u Gastel 7  op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over SC Gastel.