SC-Gastel

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Gijs-Jan Tak, ‘captain derde helft’ van Gastel 7.

Gijs-Jan is het in dagelijks leven werkzaam in een magazijn, hiernaast volgt hij nog een studie. “Ik voetbal sinds de JO11, maar er waren tijden dat ik stopte en dan weer begon met voetballen. Vorig seizoen kwam ik als leider bij het team, maar doordat er een aantal gingen stoppen had ik voor mezelf besloten om de kicksen weer aan te trekken.”

De sfeer binnen de groep is volgens hem uitstekend. “We houden allemaal ervan om een potje te voetballen, maar dat komt grotendeels door de derde helft denk ik. Iedere week heb je een vast moment om met je maten bier te drinken. Na een potje te hebben gevoetbald, smaken ze nog lekkerder” grapte Tak.

Voetbal is binnen Gastel 7 juist een bijzaak, de feesten en andere evenementen zijn van groter belang. “Vorig seizoen hebben we een aantal leuke feesten gehad met het team in Gastel Sfeer. Het was dan ook erg gezellig. De feesten van ons rijmen altijd op iets met ‘zeven’ met knipoog naar ons team. Zo zijn we ook naar de zwarte cross geweest, wat erg gaaf was. Dit jaar wilden we naar Maastricht. We hopen dan ook dat Maastricht de zwarte cross kan overtreffen.”

 

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.

Meer informatie over Gastel vindt u hier.

Wilt u Gastel 7  op de voet blijven volgen, dan klikt u hier.
Of lees 
hier een ander artikel over SC Gastel.