Een mijlpaal is bereikt met het 400ste officiële jeugdlid van BSC. Het is het tussentijdse resultaat van 2 jaar lang hard werken aan de gemaakte plannen, korte- en lange termijn doelstellingen.

Het startschot voor de ambitieuze plannen klonk in 2017 met krap 250 jeugdleden. Dit betekent dat BSC met het huidige groei percentage van 60% op koers liggen om de doelstelling tot verdubbeling gedurende het aankomende seizoen te gaan realiseren. De explosieve groei van de dames-afdeling, met in het aankomende seizoen 2019 – 2020 maar liefst 6 teams, levert hierin een zeer grote bijdrage. Ook de senioren afdeling (zowel dames als heren) groeit gestaag door. BSC heeft een groot aantal teams die de keus hebben om zowel op zondag als zaterdag te voetballen. Dat is vooral aantrekkelijk voor voetballers met een druk sociaal leven. De groeipercentages zoals bij de jeugd worden niet gehaald maar ook bij de senioren zit BSC wat betreft groei in de dubbele cijfers.

De keerzijde van dit succes zijn de luxe problemen waar de club op dit moment tegenaan loopt. Anticiperend op de groei die BSC nu ondervindt zijn er een aantal ambitieuze, noodzakelijke en praktische plannen ingediend bij de gemeente Roosendaal. De gesprekken hierover verlopen uitermate doortastend en de hoop is dat er m.b.t. deze plannen er binnenkort  positief nieuws naar buiten gebracht kan worden.  De club bouwt op vele vlakken aan haar toekomst. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de verbouwing van de tribune (welke inmiddels in de afrondende fase terecht is gekomen), digitalisering van de ledenadministratie en boekhouding en de certificering van de BSC Soccer Academy.

De bestaande samenwerkingen met Soccer Upgrade en Aleco Sportvisions worden dit seizoen aangevuld  met het aantrekken van KDW keepersschool (Karel de Wit) en TIC Voetbal (Gijs Bogers). De win-winsituatie en het netwerk wat door de samenwerking met deze partijen ontstaat zorgt voor een krachtige en toekomstbestendige voetbalorganisatie.

De ambities en doelstellingen worden ook door steeds meer vrijwilligers gedragen en ondersteund binnen de club. Het is geweldig om te zien hoe nieuwe contacten worden gemaakt, samenwerkingen ontstaan tussen de diverse afdelingen en verantwoording wordt gepakt. Dit wordt ondersteund en gestuurd door een groeiend aantal coördinatoren, een stevig beleid en daadkrachtig (jeugd)bestuur.

Tekstbron: BSC Roosendaal
Fotobron: evenementkleding.nl