In januari van vorig jaar trok HSC’28 Peter Deelen aan als nieuwe trainer. Een half jaar later verkaste ook zijn 21-jarige zoon Levi Deelen naar de ambitieuze vijfdeklasser. De centrale verdediger hoopt met de dorpsclub uit Heerle een gooi te doen naar het kampioenschap.

HappyPoint_desinfectie

Met het aantrekken van Peter Deelen keerde er in januari een bekende naam terug op sportpark Harella. Van het seizoen 2003/2004 tot en met 2005/2006 stond de man uit Hoogerheide aan het roer bij HSC’28 en 12,5 jaar later was hij  weer terug. Het bestuur stelde Deelen aan, toen het huwelijk tussen Anton Verweij en Heerlese Sport Club’28 midden in het voetbaljaar werd beëindigd. “Als klein mannetje was ik er vaak bij toen mijn pa trainer was bij HSC’28”, herinnert zijn zoon Levi Deelen zich nog goed. “Terwijl hij druk stond te coachen, was ik vaak aan het voetballen of keek ik naar de wedstrijden. Het waren altijd leuke zondagen bij de club.”

Logische optie
Tegenwoordig staat Deelen zelf in het veld als HSC’28 een thuiswedstrijd speelt. De centrale verdediger kwam afgelopen zomer over van METO uit Hoogerheide. Bij die club doorliep Deelen de hele jeugdopleiding en speelde hij vier seizoenen in het eerste, waarvan drie jaar onder zijn vader. “METO is mijn club, maar ik had het vorig seizoen niet meer naar mijn zin op voetbalgebied. Ik beleefde weinig plezier aan de trainingen en wedstrijden en besloot te vertrekken”, legt hij uit. HSC’28 was voor de verdediger een logische optie. “De manier van trainen van mijn vader bevalt me goed. Ik kende al wat jongens van HSC’28 en heb het plezier in het spelletje hier direct helemaal teruggevonden.”

Met zijn overstap naar HSC’28 verliet Deelen een vierdeklasser voor een club op het laagste niveau. Toch merkt de laatste man geen gebrek aan fanatisme bij zijn teamgenoten. “Iedereen is super fanatiek en de trainingsopkomst is goed. Ik merk ook dat er veel voetbal in onze ploeg zit. We zijn absoluut een titelkandidaat en moeten vol voor promotie gaan.” Wat vindt Deelen van het niveau in de vijfde klasse? “Er zijn een paar teams die aardig kunnen ballen en er zijn tegenstanders die weinig kunnen. Het verschil is best groot.”

Trainer en vader
Deelen vindt het leuk om onder zijn vader te trainen. Hij was het al gewend bij METO. “We gaan samen naar wedstrijden en trainingen, maar verder zie ik hem bij HSC’28 gewoon als mijn trainer en niet als mijn vader. Als we thuis zijn, dan is Peter weer mijn pa”, legt hij uit. Als echte laatste man loopt Deelen veel gaten dicht, coacht hij zijn teamgenoten en verzorgt hij de opbouw. Ook neemt hij vaak de vrije trappen en corners bij HSC’28. “Ik ben in een goed team terechtgekomen en ik wil vol voor promotie gaan. Hopelijk spelen we volgend seizoen tegen mijn oude club METO.”

Meer informatie over HSC’28? Klik hier.
Meer artikelen over HSC’28? klik hier.