Max Marijnissen is sinds dit seizoen volwaardig lid van BSC 1. Hij loopt sinds de F-jeugd al rond bij de club van het groen en wit en heeft het in al die jaren prima naar zijn zin gehad op sportpark Vierhoeven. Hij wijt de tegenvallende competitiestart van de vierdeklasser uit Roosendaal aan een periode van gewenning.

Vier punten uit vier wedstrijden, dat is niet genoeg voor een ploeg die als koploper het abrupt gestopte coronaseizoen 2019-2020 afsloot. Max Marijnissen heeft daar echter wel een verklaring voor. “Ons team heeft wat nieuwe spelers gekregen en een aantal jongens zijn vertrokken. We hebben niet echt een fatsoenlijke voorbereiding kunnen draaien door corona en moeten daarom misschien nog even wennen aan elkaar.” Overigens maakt Marijnissen wel een kanttekening: andere clubs hadden vorig seizoen wat wedstrijden minder gespeeld dan BSC. Die stonden op puntengemiddelde dan ook boven de Roosendalers.

Hardlopen
Nu corona de voetballerij weer in zijn greep houdt, moet Marijnissen vrezen voor opnieuw een lange periode zonder zijn favoriete spelletje. “Ik heb het voetbal door de eerste coronastop al enorm gemist. Ik ben maar wat gaan hardlopen om fit te blijven, maar daar vind ik eigenlijk niet zo veel aan. Ik hou ervan om lekker te trainen met het team, met de bal aan mijn voeten rond te lopen. Ik ben zo nu en dan nog wel op een veldje wat gaan doen om mijn balgevoel te behouden, maar dat is toch anders voetballen dan op de club.”

Dat hij BSC miste, is niet zo gek: Marijnissen komt al sinds zijn vijfde op Vierhoeven. “Ik vind het een heel leuke en gezellige club, hoef dus niet zo nodig ergens anders te gaan kijken.” Hij maakte op zijn zestiende zijn debuut en zit nu als 19-jarige vast bij het eerste. “Ik ben samen met Kevin van Nassau overgekomen vanuit de jeugd. Het is fijn om deze stap met hem te kunnen zetten. We zijn al van jongs af aan bevriend.” De middenvelder merkt dat het een grote verandering is, seniorenvoetbal ten opzichte van de JO19-1. “Het is zwaarder, zowel fysiek als qua tempo. Ik denk dat ik puur door te trainen met het eerste elftal al een betere speler word. Iedereen in ons team heeft meer ervaring en speelt slimmer ten opzichte van de jeugd.” Hij veroverde in de laatste wedstrijd voor de coronabreak van dit seizoen een basisplaats in het elftal van Rick Schimmel. “Ik heb het volgens mij wel redelijk gedaan.”

Kampioenschap
De Roosendaler heeft het kampioenschap van de vierde klasse B al uit zijn hoofd gezet. “Het is überhaupt afwachten of en wanneer we weer kunnen voetballen, maar dan is het doel natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen. Als wij langer de tijd krijgen om aan elkaar te wennen en beter op elkaar ingespeeld raken, dan zal het beste nog komen.”

 

Klik hier voor meer informatie over BSC
Klik hier voor meer artikelen over BSC