Dit keer gaan wij in gesprek met Matthias Deleij van RBC Roosendaal. Het jonge talent heeft al veel meegemaakt in zijn nog prille carrière en heeft gespeeld bij Halsteren en MOC’17. Hij is nu al bezig aan zijn vierde seizoen als keeper van het eerste elftal. Wij waren benieuwd naar zijn verhaal en gingen het gesprek aan met de 20-jarige sluitpost.  

Deleij begon op zijn zevende in de jeugd van Halsteren. “Hier voetbalde ik nog als spits. Dit ging goed en kwam terecht in de selectie van de JO9. Naast het voetballen op de vereniging voetbalde ik erg veel buiten, waarbij ik altijd ging keepen en dit ging ook erg goed. Toen heb ik besloten om verder te gaan als keeper in de JO11. Dit heb ik gedaan tot de JO13.”

Tic_253688Deleij kreeg al op jonge leeftijd te maken met een zware blessure. “Ik kreeg een blessure, waardoor ik noodgedwongen moest stoppen als keeper. Daardoor heb ik één seizoen mee gedaan als veldspeler. Na dit seizoen ging het met mijn blessure veel beter en werd ik benaderd door Thijmen Rutjens, de trainer van de MOC’17 JO15-1, of ik bij dat elftal wilde keepen dat toen vierde divisie speelde. Na een oefenwedstrijd heb ik de overstap gemaakt. In de jaren daarna heb ik alle selectie-elftallen doorlopen die elk divisieniveau speelde tot de JO19.”

In het eerste halfjaar van de JO19 presteerde de doelverdediger zo goed dat hij in de winterstop de kans kreeg om zich te bewijzen in het eerste elftal van MOC’17. “Tijdens de oefenwedstrijden en trainingen was de trainer tevreden en besloot mij toen als 17-jarige de eerste doelman van MOC’17 te maken. Ik heb hier vanaf de winterstop tot aan het eind van het seizoen gekeept. Dit ging zo goed, dat ik benaderd werd door RBC Roosendaal om daar te gaan keepen. Deze kans heb ik toen gepakt en maakte de overstap. Al snel werd ik eerste keeper van RBC en ben dat nu nog steeds.”

Wibro_-255433

De pas 20-jarige sluitpost is van plan om deze stijgende lijn door te zetten. “Mijn ambitie in het voetbal is dat ik op divisie niveau wil gaan keepen. Wanneer mijn carrière als keeper voorbij is, zou ik graag keeperstrainer willen worden.” Om goed te presteren heeft Deleij ook zijn rituelen voor een wedstrijd. “Uitstraling als keeper vind ik heel belangrijk. Als je goede keepershandschoenen draagt, mooie voetbalschoenen aanhebt en je voetbaltenue goed zit, voel ik me zelfverzekerder en presteer ik ook beter.”

Ook is Deleij erg positief over de mensen binnen de club. “Ik ben heel lovend over het bestuur waar onder andere mijn vader in zit. Het bestuur heeft RBC uit een diep dal getrokken. Na bijna een faillissement hebben zij de club weer op de kaart gezet en dat was zeker niet makkelijk.” Deleij denkt dat het een zwaar seizoen gaat worden, maar is positief gestemd. “Dit gaat een lastig seizoen worden met erg goede tegenstanders in de tweede klasse, desondanks verwacht ik dat wij kampioen gaan worden en promoveren naar de eerste klasse!”

Voor meer informatie over RBC, klik hier.
Meer artikelen lezen over RBC, klik hier.