Dit keer gaan wij in gesprek met Bouas Ilias. De 27-jarige keeper van BSC Roosendaal is de voorbereiding goed begonnen, hij verwacht veel en kijkt uit naar het aankomende seizoen. Wij spraken met Illias onder andere over zijn carrière verloop en ambities. Ook blikt hij vooruit op komend seizoen.

Ilias begint over zijn carrière verloop. “Op mijn vijfde ben ik begonnen bij Excelsior Essen. Tot mijn 12de ben ik actief geweest als speler, hierna ben ik verder gegaan als keeper. Op mijn 16de heb ik één seizoen bij Hoogstraten gespeeld. Hier speelde ik een deel van het seizoen als voetballer en een deel als keeper. Hierna heb ik één jaar bij RBC Roosendaal gespeeld. Hier ben ik met de O19-1 kampioen geworden.”

HappyPoint_desinfectieHelaas ging het na dat seizoen minder met RBC Roosendaal, dit had consequenties voor Ilias. Dit is ook gelijk een dieptepunt in de carrière van de keeper. “Het faillissement van RBC Roosendaal, kwam echt als een teleurstelling voor mij. Hierdoor ben ik weggegaan en heb ik twee jaar bij Alliance in Roosendaal gespeeld. Ook dit ging goed. We promoveerden, zowel in de O19 als in het eerste elftal. Daarna heb één jaartje bij Halsteren gekeept en sinds 2018 keep ik in het eerste elftal van BSC Roosendaal.”

Ook spraken we met de keeper over zijn ambities. “Ik ben 27 jaar, dus hoge ambities in het voetbal zijn er niet meer. Voetbal speel ik voornamelijk uit passie voor de sport en voor het plezier om samen met mijn vrienden sportief bezig te zijn. Uiteraard willen we zoveel mogelijk te winnen. Het voetbal is voor mij erg belangrijk. Ik houd van sporten in teamverband samen met vrienden en dat is wat de sport zo belangrijk voor mij maakt.” De 27-jarige heeft wel voor zichzelf hoge doelen gesteld. “Iedere wedstrijd  moet ik mijn niveau halen, want ik ben nogal kritisch en veeleisend voor mezelf. Elke wedstrijd is mijn doel om de nul te houden.”

Tic_253688

Na een goede voorbereiding blikt de keeper positief uit op komend seizoen. “Voor mij persoonlijk is het een goede start van het seizoen. Ik voel me conditioneel beter dan ooit. Dus dat zit goed.” Ilias kijkt als team ook optimistisch naar het seizoen. “Ook als team zijn we zeker goed gestart. Naast het persoonlijk vlak kijkt. Tot nu toe hebben we nog niets verloren en ook de sfeer in de groep zit goed. Dat willen we graag het hele seizoen zo houden.”

Klik hier voor meer informatie over BSC

Klik hier voor meer artikelen over BSC