Rick van Bezooijen (24) voetbalt al sinds zijn vijfde bij RKVV Roosendaal, waar hij de hele jeugd heeft doorlopen. Ondertussen is dit zijn vijfde jaar bij Roosendaal 2 en zijn zesde jaar bij de senioren. Toen van Bezooijen bij het 2e kwam, speelden ze nog in de 1e klasse. Dat seizoen zijn ze gedegradeerd naar de 2e klasse. Na 3 jaar bij het 2e te hebben gespeeld, werd hij gevraagd voor het 1e. Hier heeft hij 1 seizoen gespeeld, wegens het gebrek aan speeltijd heeft van Bezooijen de keuze gemaakt weer naar Roosendaal 2 te gaan. Na een prima seizoen in de 2e klasse zijn zij sinds dit jaar weer actief in de 1e klasse.

HappyPoint_desinfectie

Van Bezooijen heeft wel begrip voor het stop zetten van de competities. “Het seizoen was ook nog niet zo lang bezig, wat het voor mij minder erg maakt. Als je al bezig bent aan een lang seizoen, zoals vorig jaar, is het extra zonde als de competitie opeens wordt stilgelegd. Toen baalde ik er ook wel erg van, nu was het eigenlijk een mogelijkheid waar je aan het begin van het seizoen al rekening mee moest houden.”

Roosendaal 2 heeft sinds dit jaar een nieuwe trainer. “Je kon wel merken dat hij ons tactisch veel probeert te leren. Dit maakte de trainingen voor mij ook een stuk interessanter.” Zegt van Bezooijen. Door de nieuwe trainer was het spel van Roosendaal 2 beter alleen de resultaten bleven nog uit.

Om fit te blijven m0et je genoeg trainen, wij vroegen aan van Bezooijen wat hij normaal doet om fit te blijven. “Niet zo veel eigenlijk, toen de competitie vorig seizoen werd stilgelegd, besloot ik wel 3 keer per week te gaan hardlopen. Dit deed ik dan ook op de dinsdag, donderdag en zondag, omdat mijn lichaam die dagen gewend is om intensief bezig te zijn. Dit heb ik volgehouden, tot de zomervakantie. Toen de voetbal dit seizoen weer werd stopgezet, heb ik nog wel een paar keer hardgelopen. Maar uiteindelijk kwam de gedachte in mijn hoofd dat dit nog heel lang kan duren, dat heeft mij gedemotiveerd. Daarnaast ga ik er ook vanuit dat we straks eerder mogen beginnen met trainen dan met het spelen van wedstrijden. Tijdens die trainingen wil ik mezelf weer wedstrijdfit krijgen.”

Van Bezooijen heeft ook een paar tips om zelf fit te blijven. Hij raad aan om geregeld hard te lopen op je eigen tempo. Zolang je er maar voor zorgt dat je lichaam gewend blijft aan veel beweging. “Je kan ook de sportschool in duiken, wij kregen ook oefeningen mee vanuit de staf.” zegt van Bezooijen.

Van Bezooijen denkt dat het nog wel even zal duren voordat we echt weer wedstrijden kunnen gaan voetballen. In ieder geval niet voor de winterstop. Van bezooijen gaat er vanuit dat, als we überhaupt het seizoen nog afmaken, het in de vorm van een halve competitie zal zijn. Dan speelt iedereen maar 1 keer tegen elkaar, of ze dan besluiten geen promotie/degradatie toe te passen, zou hij niet durven zeggen. “Ik denk dat het nog wel even zal duren voordat we echt weer wedstrijden kunnen gaan voetballen. In ieder geval niet voor de winterstop.”

 

Klik hier voor meer artikelen over RKVV Roosendaal.
Klik hier voor meer informatie over RKVV Roosendaal.