Danny Roebroeks (25) voetbalt al sinds zijn vijfde. Dit is zijn 20e seizoen in het amateur voetbal. Hij is begonnen bij BSC Roosendaal, omdat zijn vader daar al meer dan 40 jaar heeft gevoetbald, en hij voetbalt daar nog steeds! 4 jaar geleden is hij met 2 spelers waarmee hij bij BSC voetbalde, overgestapt naar RKVV Roosendaal en met die keuze is hij nog steeds heel erg blij.

HappyPoint_desinfectie

Roebroeks vind het jammer maar wel begrijpelijk dat de wedstrijden vroegtijdig stop zijn gezet.  “Ondanks dat wij nou niet echt een risico doelgroep zijn, is het een verstandige beslissing om het amateur voetbal stil te leggen en zo de kans op verspreiding te verminderen. Het nadeel is wel dat we daardoor minder beweging hebben en dat onze mogelijkheden beperkt zijn. Gelukkig zijn de sportscholen wel weer open en zie ik veel voetballers daar hun conditie of fysieke gesteldheid op pijl houden.”

De start van het seizoen voor Roosendaal was goed gegaan op voetbal gebied, maar qua punten ging het iets minder.
Roosendaal speelde dit jaar voor het eerst in de 1e klasse en ze wisten dat het een moeilijk jaar zou gaan worden. “Dit ligt grotendeels aan onszelf omdat we onze kansen niet afmaken en omdat we tegen het einde van de wedstrijd vaak verslappen waardoor wij alsnog de goals tegen krijgen in plaats van dat wij ze maken.”

Om fit te blijven moet je goed in beweging blijven en blijven trainen. “Ik fitness bij Sport & Slankstudio en volg een voeding coaching plan genaamd Jouweetplan, die combinatie is echt top en merk dat ik ondanks de voetbalstop toch fitter ben geworden!”

Roebroeks heeft ook tips om fit te blijven in de corona tijd. “Blijf bewegen, ga trainen in de sportschool of lekker buiten. Doe iets wat je leuk vind en ga niet op de bank stil zitten want je gaat er alleen maar op achteruit. Ik zou iedereen het voedingsplan aanraden wat ik en ook een paar vrienden en bekenden van mij volgen, want het werkt erg goed, zeker in combinatie met het blijven bewegen! Maar bovenal, blijf bewegen, zet bijvoorbeeld zoveel mogelijk stappen op een dag of ga naar de sportschool.”

Wij vroegen aan Roebroeks wanneer hij denkt dat de competities hervat zullen worden. “Wanneer de competitie wordt hervat, dat is een goede. Ik hoop dat het vaccin snel komt en dat dit ook resultaat heeft. Ik verwacht dat we, als alles goed gaat, we eind januari begin februari weer aan de slag kunnen met volledig trainen en wedstrijden spelen. Ik hoop het althans, want ik voetbal al heel mijn leven en begin het nu echt te missen. De trainingen, het contact met mijn teamgenoten, maar ook de kantine.”

 

Klik hier voor meer artikelen over RKVV Roosendaal.
Klik hier voor meer informatie over RKVV Roosendaal