De spelers die RBC Roosendaal de afgelopen periode heeft binnengehaald onderstrepen de uitgesproken ambities. Maar niet alleen de nieuwe jongens geloven in het project. Anass el Gamali is er straks alweer voor het vierde seizoen bij. “Het plaatje klopt gewoon helemaal.”

Tic_253688Dat hij drie jaar geleden vanuit Kruisland op de rijdende trein naar Roosendaal sprong, was als je El Gamali kent helemaal niet zo gek. Ondanks dat hij toen een niveautje lager ging spelen. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Kruisland hadden we net zo’n soort project als nu bij RBC. We wilden snel omhoog, dat was gelukt en na een aantal jaar was het tijd voor een nieuwe omgeving.” Die nieuwe omgeving werd dus het Herstaco-stadion. “RBC was net gepromoveerd naar de derde klasse, maar ik houd ervan om mezelf uit te dagen.”

Motivatie
Van die stap heeft hij nog geen seconde spijt gehad en dus speelt hij ook volgend seizoen in het oranje. Toch heeft hij het gevoel, mede door corona, dat het allemaal nog echt moet gaan beginnen. “Als je ziet wat er nu allemaal gebeurt, gaan we echt die weg omhoog inslaan.” Getwijfeld om te vertrekken heeft hij dan ook geen moment. “Ik heb een beetje een RBC-hart gekregen. De faciliteiten zijn goed, het is een warme club en de supporters van vroeger staan nog steeds achter de club. Dat geeft als speler extra motivatie.” Het project waar hij zich in eerste instantie dus aan verbond, is nog niet helemaal uitgepakt zoals gehoopt, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. “De komst van Robert Braber en Rob Penders is heel positief, maar ook de terugkeer van Hans van der Ende. Ik zeg ook altijd: met alleen de beste spelers van de regio, kom je er niet. Alles eromheen moet goed zijn.” En dat gevoel heeft hij. “Alles klopt. Het voelt als een profclub.” Behalve op sportief gebied, zijn er ook op commercieel vlak de nodige stappen gezet. In de doelstelling om binnen vijf jaar divisievoetbal te spelen, kan El Gamali zich dan ook vinden. “Dat zijn mooie ambities, maar ze zijn ook realistisch. Iedereen kent de geschiedenis van de club, maar daarvoor zul je ieder jaar weer moeten ontwikkelingen, in alle facetten.”

Vertrouwen
Voor zichzelf heeft de 27-jarige Roosendaler ook het gevoel dat hij nog niet aan zijn top zit. “Het is mooi om hier deel van uit te mogen maken en ik weet dat ik hogerop kan. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt, hopelijk is dat met RBC.” Heel de club staat volgens hem achter de ambities, niemand kent twijfels en ook het niveau op de trainingen geeft hem het nodige vertrouwen. “Je gaat als speler beter voetballen als je betere spelers om je heen hebt. Daar geniet je ook van.” Zijn eerste indruk van de nieuwe trainer is positief. “Hij is ontzettend voorbereid. Voor ons is het mooi om met iemand uit het profvoetbal te mogen werken. Hij is natuurlijk pas net gestopt, dus hij weet precies hoe wij als spelers denken.” Wat dat betreft heeft Braber aan El Gamali een goede. “Ik ben eigenlijk een ‘6’ of een centrale verdediger, maar heb ook als spits gespeeld. Ze kunnen altijd op mij bouwen.” Hij ziet het zelfs als een voordeel. “Ik weet precies welke loopacties een spits maakt, dat kun je gebruiken.” Als het seizoen echt begint, komt hij straks gewoon weer lekker op het fietsje naar de club. “Dan gaan we het hopelijk laten zien!”

Klik hier voor meer informatie over RBC Roosendaal.
Klik hier voor meer artikelen over RBC Roosendaal.