Een langgekoesterde wens van DVO’60 is dit seizoen in vervulling gegaan. Sinds oktober beschikt de zaterdagclub namelijk over een prachtig kunstgrasveld, dat onlangs officieel werd geopend met een pupillenwedstrijdje.

Tussen veld A en veld B van DVO’60 ligt een klein paadje. Ingeklemd tussen de omheining rondom de twee voetbalterreinen, zijn de verschillen op deze koude zaterdag in maart tussen de twee grasmatten duidelijk zichtbaar. Op het hobbelige hoofdterrein, waar de teams van DVO’60 en Oosterhout hun warming-up afwerken, stuitert de bal alle kanten op, terwijl daarnaast op de fonkelnieuwe kunstgrasmat de bal wél rolt, zoals dat hoort. Op dat nieuwe veld spelen pupillen van DVO’60 een onderling potje, terwijl de voorzitter van de Roosendaalse zaterdagclub tevreden toekijkt.

We zijn heel blij met dit veld”, zo glundert Theo van der Wegen. Hij geeft toe dat het veld achter hem niet al te best is. “De jongens spelen er nog altijd graag op, maar de kwaliteit van de natuurmat is niet best. Op dit kunstgrasveld kunnen teams vaker trainen en wedstrijden gaan er bijna altijd door.”

Trekpleister voor jeugd
Sinds 1 oktober 2018 is het veld hier in de wijk Tolberg in gebruik. Bij DVO’60 keek iedereen reikhalzend uit naar dit moment. Door de aanleg van de mat moest de bloeiende club het de eerste maanden van het seizoen met een veld minder doen en dat was niet altijd even makkelijk. Het wedstrijdsecretariaat moest regelmatig puzzelen om wedstrijdschema’s rond te krijgen, maar die tijd is nu voorbij.

Iedereen is erg enthousiast over het veld”, zo stelt Van der Wegen, die ondertussen geniet van de kleintjes die over het kunstgras huppelen. Naast het veld staat een boog van ballonnen in de kleuren oranje en wit, om de opening een feestelijk tintje te geven. “We willen dolgraag meer jeugdleden aan onze mooie club binden en de komst van dit veld draagt daar zeker aan bij”, aldus de sympathieke voorzitter. “Ook zijn we heel blij dat we vanaf dit seizoen verlichting hebben op ons hoofdveld.”

Samenwerking met RBC
DVO’60 is niet de enige club die het veld gebruikt. Door Vrienden Opgericht deelt de mat met die andere Roosendaalse vereniging van oranje en wit: RBC. De jeugd van RBC traint op sportpark Hulsdonk van maandag tot vrijdag en als de ruimte het toelaat, speelt een jeugdteam van de club er af en toe een wedstrijd. Jos Hermsen, die ook aanwezig is bij de officiële opening van het kunstgrasveld, is blij met deze ontwikkeling.

Het is prettig om samen te werken met DVO’60”, zegt de voorzitter, die al de hele tijd gebroederlijk met Theo van der Wegen naar het jeugdwedstrijdje kijkt. “De gemeente Roosendaal heeft ons overigens ook goed geholpen: die heeft geïnvesteerd in het veld.” Hermsen benadrukt overigens dat RBC en DVO’60 meer delen dan alleen een veld. “We wisselen onderlinge kennis uit: het voelt goed om samen te werken.