SC Gastel

Richard Hamers (23) is al jaren de linksback van het eerste elftal van SC Gastel, waar hij op zijn zesde begon met voetballen. In de jeugd heeft hij alle elftallen met succes doorlopen en mocht hij op zijn 16al debuteren voor het eerste elftal tegen Unitas’30.

Inmiddels begint Richard aan zijn achtste jaar bij de selectie van SC Gastel en heeft nieuwe doelstellingen opgesteld voor dit seizoen. “Mijn persoonlijke ambitie is om nog wat gevaarlijker en nauwkeuriger te worden op de flanken. Als back zijnde kom ik vaak mee op, wat zeker een wapen is. Alleen moeten de ballen nog wat beter voorkomen om er meer rendement uit te halen. Verder hebben we bij SC Gastel een jonge en gemotiveerde groep gasten rondlopen. Ik denk dat we het ver kunnen schoppen dit jaar in de derde klasse. Met het team hebben we een doelstelling om een periodetitel te pakken en mee te draaien in de bovenste regionen.”

Afgelopen wedstrijd werd er thuis door mooi voetbal met 4-1 gewonnen van DSE. “Vanuit de vorige wedstrijd tegen Steenbergen (0-0) hadden we wat goed te maken. Het was een erg matige wedstrijd van onze kant. Afgelopen zondag was het stukken beter met verzorgd voetbal en de beste wedstrijd van onze kant dit seizoen. Een aantal mooie aanvallen en combinaties voorbij zien komen en achterin stond het als een huis. Hopen dat we deze lijn voort kunnen zetten. De man of the match was overduidelijk Sjoerd van den Eijnden, drie keer scoorde. Als je drie van de vier doelpunten maakt, ben je natuurlijk al snel de man van de wedstrijd. Hopen dat er nog meer van zulke wedstrijden voor hem, maar zeker ook voor ons bijzitten.”

Komende zondag staat er een moeizaam potje op het programma tegen het altijd stugge Schijf. “Dat gaat een interessante wedstrijd worden. Met Schijf hebben we nog een appeltje te schillen wat betreft vorig jaar (één punt uit twee wedstrijden). Het zijn altijd spannende wedstrijden, waarin Schijf een erg lastige ploeg blijkt te zijn met veel snelheid voorin. Toch vind ik dat we verplicht zijn, zeker ook aangezien we thuis spelen, om de drie punten in Gastel te houden. Daarom houd ik het op een 2-1 overwinning van onze kant.”

Aankomende zondag om 14:30 zal scheidsrechter A.M.J. Morelis de bal laten rollen op sportpark Blankershove.