Brian-Kruf-RBC-Roosendaal

Brian heeft in het verleden altijd in Bergen op Zoom gevoetbald. Op zijn vierde trapte hij al tegen het balletje op de velden van FC Bergen. Tien jaar later wist hij al op vroege leeftijd zijn debuut te maken in het eerste elftal. Opzoek naar een uitdaging besloot Kruf naar MOC’17 en Dosko te gaan. Bij eerstgenoemde speelden veel vrienden in het eerste en bij laatstgenoemde wist Brian in de hoofd- en eerste klasse te spelen. RBC Roosendaal is tegenwoordig zijn thuisbasis.

Tic_253688

Afgelopen zondag was het aan RBC Roosendaal om de koppositie vast te houden. Er was nog geen puntverlies geleden, totdat zij op bezoek mochten bij Kruisland. ‘’Het was een moeilijke wedstrijd waarin wij wel veelal de bovenliggende partij zijn geweest. Zij kwamen ietwat gelukkig op voorsprong vanuit een corner, waardoor wij wederom in de achtervolging moesten voor een goed resultaat. Het bleef lang 1-0 voor Kruisland, waardoor het steeds lastiger werd om resultaat te boeken. Uiteindelijk zorgde invaller Tayeb Labkir in de 90steminuut voor de gelijkmaker. Achteraf zijn wij blij met een punt, maar gezien het spelbeeld had er meer ingezeten.’’ Het is dan ook niet gek dat Tayeb volgens Brian de Man of the Match bokaal mee naar huis had mogen nemen. Met deze late treffer zorgde hij er ook nog eens voor dat RBC nog steeds een ongeslagen status heeft.

Met een wedstrijd minder gespeeld, heeft RBC nog steeds alles in eigen handen. Mocht komende zondag gewonnen worden tegen Uno Animo, dan staan zij eerste in de competitie. ‘’Uno Animo kende een stroeve start, maar afgelopen zondag wisten zij hun eerste drie punten te pakken. Wij zullen ervoor moeten zorgen dat wij vanaf het eerste fluitsignaal scherp zijn, zodat wij niet wéér een achterstand goed hoeven te maken. Het zou ook wel een keertje fijn zijn om de wedstrijd vóór rust al in het slot te kunnen gooien. Tot op heden zijn wij hier nog niet in geslaagd en houden wij het telkens tot het einde spannend. Wel moeten wij dan uitkijken dan wij tegenstanders niet gaan onderschatten of tekortdoen.’’

De spits is van plan om hoge ogen te gooien dit seizoen. Voorlopig staan zij er goed voor en lijkt dit mogelijk te zijn. ‘’De doelstelling is om te promoveren naar de eerste klasse. Het liefst met een kampioenschap natuurlijk, maar via nacompetitie is ook niet erg. Ik wil hier aan bijdragen door een flink aantal doelpunten te maken. Voor zover wil dit nog niet echt lukken, maar ik ben ervan overtuigd dat dit nog gaat komen.’’ Volgens de 28-jarige aanvaller zijn TSC en Kruisland de twee andere concurrenten voor het kampioenschap.

Voor meer informatie over RBC, klik hier.
Meer artikelen lezen over RBC, klik hier.