CvdW: SC Gastel – Koen de Vos (Speler SC Gastel 1)

Middenvelder Koen de Vos (21) begon op zijn vijfde met voetballen bij Sc Gastel en is momenteel een van de sterkhouders van de formatie van trainer Peter Kepers. Wij spraken Koen over zijn carrière tot nu toe, zijn mooiste moment, zijn ambities en zijn verwachtingen voor dit seizoen.

Carrière
Van zijn vijfde tot zijn dertiende heeft Koen de Vos verschillende elftallen doorlopen bij de dorpsclub, waarna hij Gastel verliet voor het grotere Alliance uit Roosendaal. De Vos: ‘’Ik voetbalde bij de KNVB en de trainer die ik daar had benaderde mij destijds om naar Alliance te komen. Er werd mij verteld dat bij Alliance de kans groter zou zijn om een stap te maken naar bijvoorbeeld RBC Roosendaal, destijds nog een profclub. Ik ging de uitdaging aan, maar ik werd te licht bevonden voor een BVO.’’

Na een jaar keerde de Vos terug naar zijn oude liefde om weer te gaan voetballen met zijn vrienden. Na de C1, B1 en A1 kwam de student financiële dienstverlening in het seizoen 2014/2015 vast bij het eerste elftal, dat toen onder leiding stond van voormalig profvoetballer Eric Hellemons. Hij maakte een promotie mee naar de derde klasse en speelt binnenkort zijn 100e wedstrijd voor de rood-zwarten. Koen heeft het erg naar zijn zin bij Sc Gastel. ‘’Sc Gastel is een echte volksclub waar bijna iedereen wel een band heeft met elkaar. Dat spreekt mij aan’’.

Mooiste moment
De promotie naar de derde klasse is voor de in Roosendaal woonachtige de Vos het mooiste moment tot nu toe bij Gastel. ‘’Het seizoen voor we promoveerde miste ik in de laatste beslissende nacompetitiewedstrijd tegen RCS een strafschop, mede daardoor moesten we nog een jaar in de vierde klasse spelen. Dat was een enorme teleurstelling. Een jaar later scoorde ik in de nacompetitiewedstrijd tegen mijn oude club Alliance de openingsgoal en wisten we eindelijk uit de vierde klasse te komen. Toen was de ontlading extra groot.’’

Toekomst
De Vos twijfelt op dit moment niet over zijn toekomst. ‘’We hebben een jonge, serieuze en gezellige groep. Ook spelen een aantal vrienden van mij in het eerste en dat maakt het extra leuk. Ik heb wel de ambitie om in de toekomst op een hoger niveau te spelen en ik geloof er in dat dit mogelijk is met de huidige groep, mits deze bij elkaar blijft. Ieder jaar stoppen er één of twee bepalende spelers en dat kunnen we niet gebruiken. Ik hoop dat we deze groep bij elkaar kunnen houden, want het liefste speel ik nog heel lang bij Sc Gastel. Mocht dit niet het geval zijn houd ik mijn ogen open voor andere clubs. Ik zie de derde klasse niet als mijn plafond’’.

Voorspelling
Sc Gastel gaat komend weekend op bezoek bij het Zeeuwse Hontenisse. Er wacht een lastige uitwedstrijd in de strijd om de bovenste plaatsen. ‘’Ik verwacht dat de ploegen uit de huidige top vier in onze klasse zullen gaan strijden om het kampioenschap. Wanneer we deze wedstrijd weten te winnen ben ik er van overtuigd dat we ook daadwerkelijk in de top 4 gaan eindigen. Dat zou een geweldige prestatie zijn voor ons, al willen we zo lang mogelijk mee blijven doen om het kampioenschap.’’ De Vos verwacht een pittige wedstrijd, maar wel een 1-2 overwinning voor zijn club.
Logo Sc Gastel Amateurvoetbal

 

Total
29
Shares