CvdW Sc Gastel VoetbalJournaal

 

In deze editie van Club van de Week nemen wij een kijkje bij Sc Gastel. Het eerste elftal van de club speelt in de 3 klasse zondag.

Over Sc Gastel
Sc Gastel is een voetbalclub uit het West-Brabantse Oud Gastel. De dorpsclub is opgericht in 1933 en heeft sinds 1935 een jeugdafdeling. Momenteel speelt het eerste elftal haar wedstrijden in zondag 3A. De vereniging heeft 12 seniorenteams waarvan twee damesteams en 20 jeugdteams waarvan 2 meisjesteams.

Sportpark Blankershove
Alle teams van Sc Gastel spelen de thuiswedstrijden op sportpark Blankershove. De thuishaven van de club is de laatste jaren compleet vernieuwd, waar de club erg trots op is. De kantine en kleedkamers van Sc Gastel bevinden zich in hetzelfde gebouw als de twee basisscholen die er in Oud Gastel zijn, een samenwerking die uniek is in de regio. Mede door deze samenwerking heeft de club het huidige sportpark kunnen realiseren.

Dit seizoen
De club van de week is misschien wel dé verrassing van het seizoen in zondag 3A. Nadat vorig seizoen degradatie op de laatste speeldag werd ontlopen staat de ploeg met nagenoeg hetzelfde elftal momenteel op de tweede plek. Sc Gastel wist zelfs de eerste periode te winnen, waardoor het al verzekerd is van nacompetitie.

Het seizoen begon met een thuiswedstrijd tegen promovendus en voormalig profvoetbalclub RBC Roosendaal. De competitie werd goed gestart met een 4-2 overwinning. De formatie van Peter Kepers kon de goede start echter geen goed vervolg geven, er werd met 2-1 verloren in de derby tegen Hoeven. De week erna wist de ploeg zich te herstellen met een overwinning op promovendus Hontenisse maar vervolgens werd er met 2-0 verloren bij RKVV Roosendaal.

De thuiswedstrijd tegen Steenbergen was de start van een zeer goede reeks. Met vier overwinningen op rij pakte Sc Gastel onverwachts de eerste periodetitel toen het in Breda met 2-3 won bij Groen Wit. Na deze wedstrijd werd er nog twee maal gewonnen tegen HVV en Philippine, maar ging Sc Gastel in de laatste wedstrijd voor de winsterstop tegen buurman Victoria ’03 uit Oudenbosch met 2-1 onderuit. De tweede seizoenshelft werd begonnen met een 2-1 overwinning op UVV’40, maar hierna werd er twee keer op rij verloren van RBC en Terneuzen. Afgelopen weekend heeft de ploeg zich hersteld met een 1-0 zege op concurrent Roosendaal waardoor het op een tweede plaats staat met evenveel punten als koploper Hoeven, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

De goede prestaties van de club zijn reden genoeg voor het VoetbalJournaal om Sc Gastel in de spotlight te zetten. Ook deze week zullen wij weer een aantal clubmensen interviewen, die verschillende rollen binnen de club vertolken.

 

 

Logo Sc Gastel Amateurvoetbal