CvdW SC Gastel - Adrie Doomen (Voorzitter)

Adrie Doomen is al sinds zijn twintigste betrokken bij SC Gastel. Vanaf zijn twintigste tot en met zijn dertigste heeft hij namelijk zelf gevoetbald bij de club en in 2002 is hij voorzitter geworden van de club in Oud Gastel.

Het voorzitterschap
Het begon allemaal 15 jaar geleden voor Adrie Doomen, toen hij gebeld werd door de toenmalig clubicoon Bert Kempenaars. Kempenaars gaf aan dat er een positie vrij was gekomen als voorzitter, omdat de (op dat moment) huidige voorzitter had aangegeven dat hij ermee wilde stoppen en dat hij vond dat Adrie Doomen dit op moest pakken. Na zich hier meer in verdiept te hebben, heeft Doomen besloten dat hij het voorzitterschap zou gaan oppakken.

Het verenigingsleven heeft Doomen altijd al aangesproken. Adrie Doomen gaf aan dat hij het zeer leuk vindt dat zijn acties en beslissingen gewaardeerd werden door de jeugd. Al met al is Doomen 12,5 jaar lang voorzitter geweest van SC Gastel, echter is hij hier 3,5 jaar geleden toch mee gestopt. Dit wilt uiteraard niet zeggen dat hij niet meer betrokken was bij de club, in tegendeel. Hij heeft, in afstemming met zijn opvolger, besloten dat hij de bouw en begeleiding van de nieuwe accommodatie van de club op zich zou nemen. Inmiddels is zijn opvolger sinds afgelopen zomer ook gestopt en heeft Doomen, omdat de opvolgers voor het voorzitterschap niet in de rij staan,  het voorzitterschap in september weer opgepakt.

Betrokkenheid bij de club
Zoals eerder al aangegeven was Adrie Doomen vanaf zijn twintigste tot en met zijn dertigste zelf actief geweest als speler bij SC Gastel. Rond zijn dertigste moest hij het voetballen echter achter zich laten vanwege een heupaandoening. Hierdoor werd zijn betrokkenheid bij de club wel wat minder, maar hij bleef betrokken bij de club. Doomen: ‘’Ik keek altijd naar de wedstrijden van het eerste elftal en van mijn zoon. Zodoende ben ik, weliswaar langs de zijlijn, betrokken gebleven bij de club.’’

De club
Wat de club, in de ogen van Adrie Doomen, zo mooi maakt, is de betrokkenheid van heel veel mensen bij de club. Deze mensen hebben vroeger bij de club gevoetbald of voetballen nog steeds bij de club. Deze mensen willen een bepaalde beweging zien binnen de club. Vandaag de dag is er ook een nieuw jeugdbestuur actief binnen de club. Doomen: ‘’Dit jeugdbestuur is jonger en kijkt anders tegen dingen aan. Zo kijkt het jeugdbestuur onder andere naar hoe de jeugd omgaat met verplichtingen en wat hun betrokkenheid bij de club is.’’

Adrie Doomen gaf hier nog de volgende toelichting bij: ‘’Je moet leven in de tijd dat je er bent en niet terug denken aan hetgeen wat allemaal al geweest is.’’ De voorzitter van SC Gastel, die inmiddels aan zijn tweede termijn bezig is, heeft aangegeven dat hij zoveel mogelijk probeert te communiceren met mensen van de club en dat hij er naar streeft om (nog) meer betrokkenheid te creëren.

Verwachtingen aankomende wedstrijd
Doomen had, over de aankomende wedstrijd tegen Hontenisse 1, het volgende te zeggen: ‘’Ik denk dat wij een grote kans hebben om de drie punten mee naar huis te nemen. Het niveau en de beleving bij de spelers is zeer goed, ze willen er samen voor gaan. In vergelijking met vorig seizoen gaat het aanzienlijk beter. Vorig jaar speelde de club nog bijna om degradatie en dit seizoen (drie á vier maanden later) wint het eerste elftal de eerste periode in een nieuwe competitie. De spelersgroep is nagenoeg hetzelfde gebleven als er gekeken wordt naar het afgelopen seizoen. De jeudige spelersgroep wordt goed bij elkaar gehouden door de staf.

De voorspelling van Adrie Doomen is dat SC Gastel de uitwedstrijd met 0-2 zal winnen van Hontenisse.

Logo Sc Gastel Amateurvoetbal