CvdW: RKSV Cluzona - Introductie

Deze editie is RKSV Cluzona de Club van de Week en zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club. Cluzona is afkomstig uit Wouw in Noord-Brabant en is opgericht in 1937 onder de naam DSS. Enkele jaren later werd de naam gewijzigd naar DSSW (Door Samespel Sterk Wouw). De huidige naam werd op 1 juli 1947 aangenomen, toen de club heropgericht werd. Cluzona is een afkorting voor Club Zonder Naam.

Alle thuiswedstrijden van de club uit Wouw worden afgewerkt op Sportpark De Doelen. Cluzona bestaat uit een seniorenafdeling (zowel selectie als recreatief) op zondag en een jeugdafdeling (zowel selectie als recreatief) op zaterdag.

Niveau vanaf de eeuwwisseling
Vanaf de eeuwwisseling tot en met het seizoen 2009-2010 kwam het eerste elftal van RKSV Cluzona uit in de Vijfde Klasse Zondag. In het seizoen 2010-2011 kwam de club, voor het eerst sinds 1996-1997 weer uit in de Vierde Klasse en wist dit seizoen te imponeren. Cluzona werd namelijk direct kampioen en promoveerde zodoende voor de tweede keer in twee jaar tijd. Vanaf het seizoen 2011-2012 tot en met het seizoen 2013-2014 speelde het eerste elftal in de Derde Klasse, voordat de club aan het eind van het seizoen (2013-2014) wederom wist te promoveren. Na één seizoen in de Tweede Klasse degradeerde Cluzona weer terug naar de Derde Klasse, waarin de club de komende twee seizoenen zou uitkomen. Dit seizoen mocht Cluzona, na wederom een kampioenschap in de Derde Klasse, weer uitkomen in de Tweede Klasse. Dit seizoen wist RKSV Cluzona zich te handhaven door op de vijfde plaats te eindigen met 42 punten uit 26 wedstrijden.

Bekeravontuur
Dit seizoen kende Cluzona een zeer indrukwekkend bekeravontuur. De club uit Wouw wist namelijk tweemaal een hoofdklasser uit te schakelen. Cluzona trok zowel tegen IFC als Vlissingen aan het langste eind. Zodoende wist Cluzona de halve finale van de districtsbeker te bereiken, helaas ging deze halve finale tegen Goes met 3-1 verloren. Maar het bereiken van de halve finale houdt in dat RKSV Cluzona komend seizoen in de eerste ronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi mag instromen.

Het seizoen van Cluzona 1
Het seizoen begon voor de hoofdmacht van de club op 2 september met een thuiswedstrijd tegen Nieuwdorp. RKSV Cluzona bleek te sterk voor Nieuwdorp en wist dit ook in de uitslag aan te geven. De club uit Wouw won de eerste wedstrijd van het seizoen namelijk met 5-1. Een week later werd er wederom gewonnen. Dit keer wist Cluzona het uitduel tegen Rood-Wit in Wouws voordeel te beslissen (2-3). Echter leed Cluzona op 16 september in eigen huis haar eerste nederlaag van het seizoen. Bruse Boys bleek namelijk met 1-2 te sterk voor de club uit Wouw.

Na de nederlaag thuis tegen Bruse Boys wist Cluzona de eerstvolgende drie wedstrijden te winnen. Zo werden de volgende wedstrijden gewonnen: MOC’17 thuis (2-0), Rijen uit (1-2) en SCO thuis (4-1). Maar op 15 oktober werd er wederom verloren, dit keer met 4-2 uit tegen Zundert. De club uit Wouw wist de eerstvolgende wedstrijd de rug wel weer te rechten, want er met uit met 1-4 gewonnen van SC Kruisland en een week later werd er met dezelfde stand thuis gewonnen van Unitas’30 (4-1).

De maand november begon in mineur voor Cluzona, want zowel het uitduel tegen Beek Vooruit (4-1) als het thuisduel tegen Sarto (1-2) gingen beide verloren. Maar in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop wist RKSV Cluzona zeven punten uit drie wedstrijden te behalen. Zo werd er gewonnen van Zeelandia Middelburg uit (1-4) en Uno Animo thuis (4-3). Daarnaast werd er thuis tegen VOAB gelijkgespeeld en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Na de winterstop wist Cluzona slechts 8 punten uit zes wedstrijden te behalen. Zo werd er gewonnen van SC Kruisland thuis (2-1) en Rijen thuis (5-0) en werd er gelijkgespeeld tegen Madese Boys thuis (1-1) en MOC’17 uit (3-3). Tot slot werd er tweemaal verloren, namelijk van Moerse Boys uit (1-0) en Beek Vooruit thuis (2-3).

In de laatste negen wedstrijden van het seizoen wist Cluzona twaalf punten te behalen. De club verloor namelijk vijf keer: Madese Boys uit (3-0), VOAB uit (2-0), Zundert thuis (1-2), Zeelandia Middelburg thuis (3-7) en Moerse Boys thuis (1-3). De wedstrijden die gewonnen werden, waren Sarto uit (1-2), SCO uit (2-3), Unitas’30 uit (1-2) en Uno Animo uit (1-3).

RKSV Cluzona heeft het seizoen afgesloten met een vijfde plek op de ranglijst met 42 punten uit 26 wedstrijden.

CvdW: RKSV Cluzona - Introductie