Bas-Raaymakers-BSC

We sluiten de week af met opnieuw een clubicoon. Bas Raaymakers (44) voetbalt al sinds zijn negende bij BSC Roosendaal en sindsdien kleurde zijn hart groen-wit. De clubman zet zich enorm in voor de jeugd van de Roosendalers en schittert iedere zondagmorgen op de velden met zijn eigen sterrenensemble BSC 5.HappyPoint_desinfectieRaaymakers moest eerst zijn zwemdiploma halen, voordat hij zijn voetbalschoenen aan mocht trekken. Op zijn negende ruilde hij het zwembad in voor de velden van BSC Roosendaal. “Ik ben begonnen bij de E-junioren en heb vervolgens in alle hoogste elftallen gespeeld. Ik haalde zelfs het eerste, weliswaar op de bank, maar toch,” geeft hij lachend aan. Raaymakers maakte vervolgens de keuze voor het recreatieve voetbal. “Ik voetbal nu nog steeds met veel plezier in het vriendenelftal BSC 5.”

Al vanaf zijn 14e is Raaymakers actief als vrijwilliger op sportpark Vierhoeven. “Ik begon als jeugdleider van diverse elftallen en ben vervolgens coördinator geworden van de jeugd.” Samen met andere betrokken hoopt de clubman meer structuur te krijgen binnen de jeugdafdeling en daarbij de jeugd naar een hoger niveau te tillen. “De jeugd is de laatste jaren enorm aan het groeien en ik merkte dat mijn taken hierdoor steeds uitgebreid werden. Hierdoor is er besloten om de coördinatorstaken te verdelen binnen verschillende categoriën.” Echter is dit niet de enige functie die Raaymakers op zich neemt. “Ik ben bestuurslid senioren en daarnaast organiseer ik graag activiteiten, als een darttoernooi, een indoor soccer toernooi en de clubkampioenschappen.”

BSC Roosendaal voelt als een tweede thuis voor Raaymakers. “De club betekent veel voor mij en het is mooi om te zien dat er zoveel mensen BSC Roosendaal een warm hart toedragen.” Ook heeft het clubicoon al mooie momenten in verleden mogen meemaken. “Met name de internationale toernooien, de voetbalkampen, de reizen, de overwinningen en de vele derde helften zijn momenten die je niet snel vergeet.” Raaymakers is dan ook enorm trots op zijn club. “Mooi om te zien dat zowel mijn zoon en dochter bij deze club voetballen. Daarnaast is mijn vrouw ook actief binnen de club, dit maakt dat BSC een dagelijks onderdeel is van ons leven.”

Ook ziet Raaymakers een mooie toekomst voor ogen met zijn jeugdliefde BSC Roosendaal. “De club is constant in ontwikkeling, waarbij plezier voorop staat, maar er ook ruimte is om op hoger niveau te voetballen.” Want als jeugdcoördinator, ziet Raaymakers de club en met name de jeugd enorm groeien. “We willen graag onze jeugd inpassen in het eerste elftal en een herkenbaar BSC Roosendaal krijgen, die op een zo hoog mogelijk niveau gaat voetballen.”

Meer artikelen lezen over BSC Roosendaal? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over BSC Roosendaal.