Als kleine jongen kwam Bas Antens (33) binnen bij BSC Roosendaal en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Na het doorlopen van alle jeugdelftallen was hij een aantal jaren een vaste kracht binnen het vlaggenschip van de club. Echter gooide vervelende blessures roet in het eten, waardoor een carrière als trainer voor hem was weggelegd. Vanaf komend seizoen neemt hij het stokje over van Rick Schimmel en staat Antens iedere zondag langs de lijn bij de groen-witten uit Roosendaal.

HappyPoint_desinfectieBij de allerjongste jeugd van BSC Roosendaal leerde Antens het voetbal. “Ik doorliep alle jeugdelftallen en via het tweede ben ik uiteindelijk binnen de selectie terecht gekomen.” Helaas eindigde de carrière van de Roosendaler vroegtijdig, dankzij vervelende blessures. “Op mijn 26e kreeg ik mijn eerste hernia. Toen ik weer goed en wel fit was, ging ik weer door mijn rug.” Antens besloot zijn voetbalschoenen op jonge leeftijd aan de wilgen de hangen, maar kreeg de vraag om als assistent verder te gaan. “Dat vond ik toen best lastig, omdat ik zelf eigenlijk nog heel graag op het veld wilde staan.”

Antens begon eerder aan zijn trainerscarrière dan hij had gehoopt. Echter was het trainersvak niet geheel nieuw voor hem. “Als speler van het eerste trainde ik vaak jeugdelftallen.” Na een aantal jaren als assistent actief geweest te zijn, kreeg Antens zijn eigen elftal toegewezen. “De laatste twee jaren was ik trainer van het tweede elftal. Hier heb ik ook mijn EUFA C mogen halen.” Vanaf deze zomer staat hij voor het eerst aan het hoofd van het vlaggenschip van de Burgerhoutse Sport Club. “Hier heb ik enorm veel zin in. Ik ken de club goed en ik weet wat de visie is. Ik pas goed binnen de filosofie van de vereniging.”

BSC Roosendaal heeft met Antens een jonge trainer aangesteld, maar wel een met een groen-wit hart. “Ik ben heel georganiseerd en structureel. Ook ben ik heel zelfbewust, ik weet waar ik me nog kan verbeteren.” Ook voor de toekomst heeft de ambitieuze trainer mooie doelstellingen voor ogen. “Ik wil graag met BSC Roosendaal weer een eenheid en herkenbaarheid zowel binnen als buiten het veld uitstralen.” De club uit Roosendaal investeert veel in haar jeugd en wil zo voor doorstroming zorgen naar het eerste elftal. “Deze weg waren we al ingeslagen en voor mij een mooie uitdaging om hier verder invulling aan te geven. Met een club enthousiastelingen zijn we nu al druk bezig om de jeugdopleiding naar een nieuw niveau te trekken.”

Het huidige seizoen vat Antens samen als een verloren jaar. “Naast het feit dat de mannen hun hobby niet hebben kunnen uitvoeren, zijn ook de bijzaken niet doorgegaan helaas. Een kaartje leggen na de training of een biertje na de wedstrijd zijn allemaal komen te vervallen.” Ondanks de huidige situatie staat een overgroot deel weer te trappelen om weer te mogen beginnen, met Antens vanaf komend seizoen aan het roer. “Ik ben blij dat het grootste deel van de kern dit jaar intact blijft en kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.” Ook is de aankomend hoofdtrainer erg blij met alle nieuwe faciliteiten op sportpark Vierhoeven. “Een nieuw kunstgrasveld, een presentatieruimte boven de tribune en een vernieuwde kantine, met veel dank aan de Vriendenclub van BSC! Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om met BSC Roosendaal weer een prominente rol te gaan spelen in de regio.”

Meer artikelen lezen over BSC Roosendaal? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over BSC Roosendaal.