BSC JO15-2 stijgt boven zichzelf uit

Bram van Putten, zijn team en voetbalvereniging BSC verbaasden vriend en vijand tijdens het afgelopen seizoen. Het doel vooraf was duidelijk: meer punten halen dan voor de winterstop (5) en dat werd na 2 wedstrijden al behaald. Het zou uiteindelijk de opmaat worden voor een prachtig seizoen!

Begin januari was daar opeens de onverwachte trainerswissel. Na 2 jaar vol inzet besloot Calvin van Crugten afscheid te nemen als trainer van BSC JO15-2. Na een wekenlange zoektocht kwam BSC uiteindelijk terecht bij Bram van Putten. Bram van Putten is geen onbekende bij BSC. Hij heeft er zijn hele leven al gevoetbald maar de aanstelling van van Putten kwam voor de meeste spelers en ouders als een verrassing aangezien hij pas 18 jaar is. 

Bram van Putten na zijn aanstelling: ik ben enorm blij en trots dat ik van BSC de kans krijg om deze geweldige mooie uitdaging aan te gaan. Ik denk dat een jonge trainer een positieve invloed op een spelersgroep kan hebben en ik ben er van overtuigd dat we er alles aan gaan doen om het maximale uit de selectie te halen.

Na een aantal oefenwedstrijden te hebben gespeeld begon op woensdag 23 februari het echte werk voor van Putten en de zijnen. Na een 2-3 overwinning op De Schutters volgde een 1-3 overwinning in en tegen de Fendert.  Het zou de opmaat worden van een prachtig seizoen. Half mei stond het team van Bram van Putten er uitstekend voor. Uit de eerste 7 wedstrijden werd het maximaal aantal punten gehaald (21). 

Tijdens speelronde 8 kwam de eerste uitglijder van het team van van Putten. Zijn team ging verrassend onderuit tegen Unitas (2-1) Maar herstelde zich de week daarna knap. Met als hoogtepunt het binnenhalen van het kampioenschap. Op 26 mei 2018 werd concurrent en stadsgenoot Alliance met 2-0 geklopt.

Bram van Putten na het binnenhalen van het kampioenschap: dit kampioenschap is niet uit de lucht komen vallen hier hebben we week in week uit heel hard voor moeten werken. Het kampioenschap is een kers op de taart. We zijn het hele seizoen een geweldig collectief geweest. De samenwerking tussen BSC, de spelers, de trainer en de ouders is zeer nauw geweest en dat heeft ervoor gezorgd dat we dit toch eigenlijk wel onmogelijke hebben gepresteerd. Ik denk dat niemand dit voorafgaand aan het seizoen aan zag komen.

Ondanks de verrassende aanstelling van van Putten heeft hij dit seizoen bewezen (ondanks zijn jonge leeftijd) klaar te zijn om verder te groeien binnen het trainersvak. Het kampioenschap was een kroon op het werk. Wat was het een ongelooflijk en onvergetelijk seizoen! En wat een resultaat! Wat heeft BSCJO15-2, onder leiding van trainer Bram van Putten er voor geknokt! Een heel seizoen lang. 

Total
55
Shares