Activiteitencommissie brengt leven in de brouwerij bij RKVV Roosendaal

RKVV Roosendaal is de grootste club van de stad. De bloeiende activiteitencommissie van de vereniging zorgt ervoor dat er naast het voetbal nog genoeg andere dingen te beleven zijn op sportpark Hulsdonk. “Het creëren van een clubgevoel is belangrijk.”

Een club met ruim 1000 leden heeft een goede organisatie nodig om de boel draaiende te houden. Bij RKVV Roosendaal is dat wel in orde, zo blijkt tijdens een bezoekje aan sportpark Hulsdonk. Op deze zaterdag, het drukste moment van de week, is het een komen en gaan van massa’s leiders, voetballers en ouders en dit proces verloopt allemaal prima.

Maar lang niet iedereen komt puur voor het voetbal bij RKVV Roosendaal. Gezelligheid heeft men bij de club van de rood, wit en blauw ook hoog in het vaandel staan. Buiten in het zonnetje en ook in de knusse kantine wordt er door de clubleden met Roosendaalse tongval over van alles en nog wat gekletst. Leo van Dam, gehuld in een rode

RKVV-polo, is één van hen. Hij onderbreekt zijn gesprek aan de bar om aan te schuiven in de bestuurskamer. Daar vertelt hij met alle plezier over de activiteitencommissie, die leven in de brouwerij brengt bij de club.

“Met een hele ploeg aan vrijwilligers organiseren we als activiteitencommissie het hele jaar door feesten en toernooien”, aldus de medevoorzitter van het gezelschap, die deze functie deelt met de eveneens zeer betrokken Ferry Jongenelen. De commissie probeert elke maand wel iets te organiseren voor senioren.

Zo vond er een high-beeravond plaats in het clubgebouw. “En bovendien wordt een loterij gehouden als het eerste thuis speelt, in de winterstop was er een ontbijtochtend voor de vele vrijwilligers en voor de jeugd is er het jaarlijkse sportkamp.” De zogeheten terugkomdag voor senioren is ook al een aantal jaren een begrip binnen de club, zegt Van Dam. “Na hun laatst gespeelde competitieduel ontvangen we dan alle teams in de kantine voor een feestje. We hebben in totaal maar liefst vijftien seniorenteams, dus als iedereen komt, puilt de kantine hier uit”, lacht de voorzitter van de activiteitencommissie.

“We zijn een hele grote vereniging en toch ook heel hecht”, benadrukt clubman Van Dam (58). Hij is al 52 jaar lid van RKVV Roosendaal en naast voorzitter van de activiteitencommissie ook nog bestuurslid. Daarnaast draait hij regelmatig bardiensten en staat hij vaak langs de lijn als het eerste een thuiswedstrijd speelt.

“We hebben meer dan 1000 leden en uiteraard ken je hier niet iedereen bij naam. Juist daarom zijn feesten en toernooien enorm belangrijk voor het creëren van een hecht clubgevoel. Hier leren kinderen en ouders elkaar kennen, op de club ontstaan echt vriendschappen. Dat vind ik mooi. Onze evenementen worden over het algemeen ook altijd drukbezocht, een teken dat we met de activiteitencommissie werk verrichten dat wordt gewaardeerd. Dat doet ons goed. Bovendien kijk ik uit naar de komende maanden, want we hebben weer hele leuke dingen op de planning staan.”