roosendaal-RKVV-Roosendaal-4-Dennis-van-Velthoven

Dertig voetbalteams, een enorme feesttent, foodtrucks, een paar duizend liter bier en bekende artiesten vormden de ingrediënten van het eerste RKVV Roosendaal 4 derde helft toernooi. Op zaterdag 24 augustus beleefden honderden mensen een geweldige dag op sportpark Hulsdonk en de trotse organisatie blikt tevreden terug op het evenement.

De mannen van RKVV Roosendaal 4 behoren standaard tot de sfeermakers binnen de club. Het vriendenteam organiseert regelmatig een feestje bij de vereniging en vorig seizoen ontstond het idee om uit te pakken met een groot  evenement op sportpark Hulsdonk.

Dat werd het RKVV Roosendaal 4 derde helft toernooi. De spelers spraken af om dertig teams uit de hele omgeving te regelen voor het 7 tegen 7 toernooi en vriend van het team Dennis van Velthoven nam met zijn eventbureau Eventiz het feestgedeelte voor zijn rekening. Een boeiende samenwerking was geboren, zo bleek op zaterdag 24 augustus.

VORSTELIJK FEESTPROGRAMMA
Op een zonovergoten dag beleefden honderden mensen namelijk een geweldige dag op sportpark Hulsdonk. “Er waren teams uit onder meer Roosendaal, Breda, Dordrecht en Sprundel en bijna iedereen bleef hangen”, Roosendaal 4-speler Jelle Leenaerts. “Ondanks de hitte werd er door de seniorenteams fanatiek gevoetbald, maar de gezelligheid speelde ook een enorme rol.” Het is begrijpelijk dat de voetballers na de duels gezellig bleven, want samen met Eventiz had Roosendaal 4 een vorstelijk feestprogramma georganiseerd. Bekende artiesten zoals De Lawineboys, Marco Kanters en Randy Watzeels zetten de feesttent volledig op z’n kop.

“We hadden fraaie lichten, goede muziekinstallaties, gave spandoeken, bars, er waren foodtrucks en ga zo maar door. Het zag er allemaal fantastisch uit”, zegt Dennis van Velthoven. “Van 11.30 tot 23.30 uur was het feest en er waren op het drukste moment ongeveer achthonderd mensen in de feesttent.”

NAAMSBEKENDHEID
Door de professionele aanpak van Roosendaal 4 was het bestuur snel enthousiast over de plannen die het elftal had. “We hebben er met veel vrijwilligers, ook andere mensen van de club, enorm veel tijd in gestoken. Maanden van voorbereiding hebben tot het gewenste resultaat geleid”, zegt Leenaerts. “We hebben de hele dag als één grote roes beleefd, zo enthousiast was iedereen van ons team. We hebben direct veel naamsbekendheid gekregen door de geslaagde eerste editie. Dit smaakt absoluut naar meer.” Ook Van Velthoven is enorm tevreden. “Ik wil alle vrijwilligers een groot compliment maken: zonder hen was dit nooit gelukt.”

EDITIE TWEE
De eerste editie is pas net achter de rug, maar de organisatie denkt al na over het tweede toernooi na de overweldigende reacties. Een definitieve datum is er nog niet, maar waarschijnlijk wordt dit zaterdag 22 augustus 2020, het eerste weekend voordat de bekercompetities beginnen.

“We willen het aantal teams uitbreiden naar veertig en ook willen we damesteams laten meedoen, daar is behoefte aan”, zegt Leenaerts. En: hoe meer deelnemers, hoe meer budget er is voor entertainment. “Bezoekers riepen dat ze volgend jaar graag Het Feestteam bij RKVV Roosendaal zien optreden. Wie weet kunnen we dat regelen”, besluit Van Velthoven.