west-brabant-rksv-halsteren

Ook de sportwereld krijgt te maken met de noodzaak de energievoorziening en het gebruik zo duurzaam mogelijk te maken. Zo blijkt uit het Nationaal Sportakkoord gesloten tussen de minister van Sport, de gemeentes en de sportbonden. Een belangrijk aandachtspunt van dit akkoord is het verduurzaming en het financieel toekomstbestendig maken van sportclubs.

HappyPoint_desinfectie
RKSV Halsteren wil een duurzamer sportclub worden en heeft besloten zich aan te sluiten bij het Green Boarding Project van Softs World. Het Green Boarding Project is een landelijk, duurzaam sportnetwerk waar 100 amateur voetbalclubs zich bij kunnen aansluiten.

Het doel van het Green Boarding Project? Clubs verduurzamen zonder eigen investering!

De Green Boarding is een nieuw boarding-concept. De multifunctionele Green Boarding heeft drie zijden. Elke zijde kent zijn eigen toepassing; communicatie, luchtzuivering en zonne-energie. Door middel van een draaisysteem kan het meest renderende paneel worden voorgezet. Communicatie tijdens de wedstrijden en zonne-energie op de andere momenten. De luchtzuiveringszijde (NOx) werkt continu in de omgeving van de Green Boarding. Naast deze panelen komt de Green Boarding met een groot UEFA goedgekeurd LED-scherm waarop lokale adverteerders flexibel kunnen adverteren. Daarnaast wordt het LED-scherm ook onderdeel van een netwerk van maar liefst 100 grote amateur voetbalverenigingen in Nederland. Hierdoor wordt de boarding ook voor nationale adverteerders interessant.

Zo uniek als de techniek is ook het financiële model. De advertentie opbrengsten van de Green Boarding worden namelijk gebruikt  om zonnepanelen te “sparen voor de club”. Met deze zonnepanelen wordt er gewerkt aan een energieneutrale club. Hierdoor is er voor RKSV Halsteren meer budget beschikbaar voor de sport.

Het Green Boarding project levert mooie dingen op voor RKSV Halsteren. De club uit het gelijknamige dorp, kan beschikken over bijna 300 m2 aan zonnepanelen. Ook wordt de energierekening lager, is er meer budget voor de verduurzaming van de club en ontstaat er een betere en vooral duurzamere verbinding met lokale en regionale bedrijven.

Neem voor meer informatie contact op met Alex Swagemakers.
a.swagemakers@gmail.com
06-20255902

Bron: RKSV Halsteren

Meer artikelen lezen over RKSV Halsteren? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RKSV Halsteren.