west-brabant-terheijden-riemer-dijkstra-oosterhout

Riemer Dijkstra maakte als dertiger na jarenlang bij DIA te hebben gevoetbald nog de overstap naar Terheijden. Meer kans op speeltijd, de dorpse sfeer en de nabijheid van de club bij zijn woonplaats overtuigden de nu 33-jarige docent. Hij heeft na anderhalf seizoen nog geen moment spijt gehad van de overstap.

“In het begin kijken de mensen natuurlijk wel raar, zie je ze denken: wie is dat en wat komt hij doen? Maar als je eenmaal een paar weken hebt meegedaan, hebt laten zien dat je best kunt ballen en openstaat voor nieuwe contacten, volgt de acceptatie vanzelf. Het ligt echt aan hoe je jezelf aanpast.” Aan het woord is de 33-jarige Riemer Dijkstra, spits van Terheijden sinds hij na het seizoen 2017-2018 overkwam van DIA. “Daar kreeg ik niet genoeg speeltijd en Terheijden is een club die ook de dorpse sfeer heeft.”

OUDER
Dijkstra genoot enorm van het eerste seizoen. “We zijn als vijfde geëindigd en ik heb mijn goaltjes meegepikt. De trainingen zijn leuk en met mijn medespelers kan ik het erg goed vinden.” Dat terwijl hij met zijn 33 jaar anderhalf decennium ouder is dan sommige ploeggenoten. “Maar ik ben docent op een hbo-opleiding en weet dus wat er speelt bij de jeugd. Ik drink gezellig een biertje met ze, ouwehoer en lach gewoon mee in de kleedkamer.” Hij probeert zijn jeugdige medespelers te helpen waar hij kan. “Met dingen als je breed maken, je tegenstander in je rug laten lopen, situaties herkennen en slimmigheidjes in het veld kan ik ze nog wel helpen. Ik vind het niveau op de trainingen al ontzettend hoog, moet alle zeilen bijzetten om mee te kunnen. Dit is echt een goede groep.”

En toch heeft Terheijden geen vervolg kunnen geven aan het goede seizoen 2018-2019, waarin het vijfde eindigde. “Als je kijkt naar ons spel, dan doen we het niet verkeerd. Maar als je kijkt naar het puntenaantal, hadden we er veel meer van verwacht. We missen net de ervaring om op de juiste momenten een wedstrijd te beslissen of een slimmigheidje toe te passen, maar hebben vooral ook heel veel pech gehad. Als je in een flow zit en veel punten pakt, dan vallen de doelpunten veel makkelijker. Nu zit net dat been van de tegenstander ertussen, bijvoorbeeld. We staan veel te laag met de kwaliteiten die we hebben, dat zal zich een keer gaan uitbetalen. Daar ben ik van overtuigd.”

TRAINER
Dijkstra krijgt zelf minder speelminuten dan vorig seizoen, maar schikt zich in die situatie. “Ik ben een aanspeelpunt, dat af en toe zijn goals meepikt. Ik ben niet zo snel meer als vroeger en we hebben de mogelijkheden om verschillende tactieken te proberen.” Hoe lang hij nog doorgaat met voetballen, durft de 33-jarige spits niet te zeggen. “Ik bekijk het per seizoen, gelukkig ben ik momenteel blessurevrij en heb ik weinig last van spierpijn op maandagen.” Hij heeft de benodigde papieren dankzij zijn diploma in het vak Lichamelijke Opvoeding (ALO), maar ziet zichzelf nu nog niet als trainer langs de lijn staan. “Misschien moet ik daarvoor eerst een tijdje wat afstand nemen tot de sport, nu heb ik nog niet het idee dat die rol voor mij is weggelegd.”

Meer informatie over SV Terheijden? Klik hier.
Klik hier voor de hele krant van Oosterhout.