29 mei 2019 was een mooie dag in de nog prille geschiedenis van fusieclub RFC. Op die dag stemde de gemeenteraad van Geertruidenberg in met het plan voor het nieuwe clubgebouw op het sportpark aan de Kloosterweg. Een langgekoesterde wens van de club gaat hiermee in vervulling.

Raamsdonksveerse Football Club is opgericht in de zomer van 2017, toen Veerse Boys en Good Luck besloten om de krachten te bundelen. De twee clubs speelden voor de fusie al op hetzelfde sportpark, dus een verhuizing van locatie was niet nodig. In Raamsdonkveer waren ze het er al snel over eens dat er één nieuw clubgebouw moest komen voor RFC, gelegen op een centrale locatie op het sportcomplex. Maar tot op de dag van vandaag is dat plan nog niet voltooid. De oorspronkelijke clubgebouwen van Good Luck en Veerse Boys worden beide nog gebruikt. Daar komt vanaf 2020 eindelijk verandering in, tot opluchting van voorzitter Gerben van Herwijnen. “Dit is een mooie stap voor RFC. De samensmelting van beide clubs is al erg goed verlopen en deze ontwikkeling is een logische en noodzakelijke stap. Iedereen zit straks samen in één gebouw in plaats van verdeeld over twee ruimtes.”

ZEVEN SCENARIO’S
Samen met de gemeente wil de club vanaf januari 2020 starten met de bouw van een nieuw, klimaatneutraal clubgebouw tussen de velden 3 en 4 in, waar nu een groenstrook, een fietspad en een sloot ligt. Het kostte een hele hoop tijd voor er eindelijk groen licht was voor het plan. “Het eerder gepresenteerde plan bleek na aanbesteding te duur. Vervolgens zijn er maar liefst zeven scenario’s onderzocht. Uiteindelijk bleek het eerste plan het beste”, zegt Herwijnen. Het nieuwe clubgebouw moet vanaf het seizoen 2020/2021 gereed zijn en bestaat uit twaalf kleedkamers, een verzorgingsruimte en uiteraard een mooie kantine. “Totdat het gebouw klaar is, blijven de twee clubgebouwen gewoon open, dat is voordelig. De club lijdt dus niet onder de nieuwbouwactiviteiten”, zo stelt de voorzitter.

JUISTE KEUZE
Ook Alain Timmermans is enorm blij met de plannen. Samen met enkele andere vrijwilligers zit hij in een adviesgroep wat betreft de nieuwbouw bij RFC en hij stelt dat de gemeenteraad de juiste keuze heeft gemaakt. “Een groepje van RFC’ers met een bouwkundige achtergrond heeft goed werk verricht, ik ben wat later ingestapt en heb meegeholpen om de gemeente te overtuigen van dit plan. Het clubgebouw komt op een prachtige locatie, in het midden van het sportpark. Het is een goede zaak om de oude twee te slopen en straks in te trekken in deze hypermoderne ruimte.”

Timmermans ziet dat het goed gaat met RFC. “De mogelijkheden zijn enorm door de fusie. We hebben veel teams, het is lekker druk op het sportpark en de sfeer is hier goed”, zegt de vrijwilliger, die ook jeugdleider is. ,,Ik werk zelf ook in de bouwwereld en ben blij dat ik met mijn kennis de club kan helpen. Het clubgebouw gaat ongetwijfeld heel gaaf worden, RFC krijgt een enorme boost straks als het klaar is. Dat duurt helaas nog even: het liefst beginnen we morgen al met bouwen.”