Na de overwinning uit bij OVC’26 keek RWB met vertrouwen uit naar de thuiswedstrijd tegen medeconcurrent UVV’40. De start van het duel was ook veelbelovend, want na 2 minuten stond RWB door een mooie goal van Justin van der Sanden al op een 1 – 0 voorsprong.

RWB ging daarna te veel achteruit hangen of was het UVV’40 dat feller ten aanval trok? Het kan natuurlijk ook beide zijn. RWB had in ieder geval de pech dat het al snel in de wedstrijd Ronald Possemis verloor omdat hij met een blessure moest afhaken.

Het resultaat was dat RWB met een 1 – 2 achterstand de rust in moest. Na de pauze herpakte RWB zich en brak Justin van der Sanden door de verdediging, enkel een overtreding net buiten de 16 meter kon hem stoppen. De overtreding werd door de scheidsrechter geconstateerd en hij gaf hier ook een vrije trap voor, de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler hield hij echter op zak. Ondanks kansen over en weer werd er lang niet gescoord in de tweede helft, tot 10 minuten voor tijd Mike van Helvoirt met zijn handen een inzet van UVV’40 tegen hield. Als een soort goedmaker kreeg hij slechts geel in plaats van rood en mocht hij dus blijven staan.

De penalty die UVV’40 hiervoor kreeg besliste de wedstrijd. Vraag blijft wat er was gebeurd wanneer de scheidsrechter volgens de regels had gehandeld en RWB het laatste half uur tegen 10 man van UVV’40 had kunnen voetballen. De verliespartij betekent dat RWB in de onderste regionen van de 3e klasse B blijft hangen, met ook nog eens twee zware wedstrijden tegen koploper DESK op het programma. Zondag 31 maart speelt RWB uit bij DESK, zondag 7 april is RWB de gastheer van de Kaatsheuvelse voetbalvereniging.