west-brabant-sv-advendo-piet-van-duren-breda

Al geruime tijd heeft SV Advendo te maken met grote uitdagingen op bestuurlijk, financieel en sportief vlak. Een speciale werkgroep onder leiding van onder meer Piet van Duuren (49) maakt samen met de gemeente plannen om van de vereniging weer een bruisend bolwerk te maken die midden in de wijk Breda-Noord staat.

Een werkgroep is op de achtergrond al een tijdje bezig om Advendo organisatorisch snel op volle sterkte te krijgen, zodat de club met voldoende mankracht kan werken aan geschetste doelstellingen. Het groepje bestaat uit Ger Bruggeman, Devon van Dam, Milos Lakic, Kevin Bruggeman (zie het andere artikel op deze pagina), Edwin Frijters, Irfan Jami en Piet van Duren. Laatstgenoemde is een van de kartrekkers van het gezelschap en de clubman vertelt honderduit over de plannen om Advendo weer op te kaart te zetten.

“De laatste jaren heeft de club behoorlijk wat tikken moeten incasseren. Het ledenaantal is fors teruggelopen, het eerste heeft het al jaren niet makkelijk en financieel gezien gaat het ook niet voor de wind. De gemeente Breda erkent dat wij als multiculturele club een belangrijke functie hebben in Hoge Vucht en wil ons helpen, maar dan moeten we wel met een goed plan komen.”

Nieuwe leden
De werkgroep is al een tijdje bezig met het plan. Piet Van Duuren, die zelf jarenlang in het eerste speelde en nu in het derde voetbalt, gelooft in de toekomst van Advendo. “We hebben goede vrijwilligers die zich willen inzetten om ons ledenaantal op te krikken. De binding van de wijk met Advendo moet groeien en dat begint bij de aanwas van jeugd. Daar zijn we mee bezig”, zegt Van Duuren.

“We zijn een multiculturele club. Dat is niet altijd makkelijk omdat er veel cultuurverschillen zijn, maar wij zien dit gegeven uiteraard als iets positiefs. Iedereen is hier welkom om te komen voetballen en gelukkigen pikken mensen in de regio die boodschap op. Een tijdje geleden is er een nieuw zaterdagelftal bijgekomen. We hebben de jongens met open armen ontvangen. We zijn ook blij dat de gemeente gelooft in de toekomst van Advendo. Hopelijk willen ze investeren in ons complex, dat zou onze club een enorme boost geven.”

Doelstellingen
Van Duuren komt al bijna zijn hele leven bij Advendo. Hij vindt het daarom niet erg om veel vrijwillige uurtjes in de club te steken. “Ik ben geen bestuurslid, maar probeer waar ik kan te helpen. Ik heb bijvoorbeeld ook met Martijn Malinka gepraat voordat hij werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Ik richt me dus niet alleen op bestuurlijke taken, maar bekommer me ook om ons eerste team. Advendo is mijn club en dat zal altijd zo blijven. Als werkgroep zijn we goed bezig en ik hoop dat we veel moois voor elkaar krijgen.” Wat hoopt de speciale werkgroep over een aantal jaren bereikt te hebben? “We hopen dat we in de breedte groeien en dat de club een sterk bolwerk is in Hoge Vucht en omstreken.”

Meer informatie over SV Advendo? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over SV Advendo.