west-brabant-micket-vermeeren-pcp

PCP werd vorig seizoen glansrijk kampioen in de vijfde klasse, waardoor de club voor het eerst sinds acht jaar uitkomt op een hoger niveau. Middenvelder Mickey Vermeeren (27), die bezig is aan zijn tweede periode in het eerste, is ervan overtuigd dat de Bredanaars zich handhaven in de veel sterkere competitie.

Met overmacht greep PCP vorig seizoen de titel in de vijfde klasse. De amateurs van FC Dordrecht volgden op vier punten, maar verder kon geen enkel team de prestaties van de succesformatie uit Brabantpark bijbenen. “We hadden een ijzersterk elftal, dat de doelpunten aaneenreeg”, zo blikt Mickey Vermeeren terug. Opvallend: de ploeg van Peter Maaskant scoorde maar liefst 92 goals en op uitzondering van uitgerekend Vermeeren na was iedereen trefzeker in het elftal. “Zelfs onze keeper heeft uit een penalty raak geschoten, maar als linksback bleef ik helaas droog staan”, zegt hij met een glimlach. “Maar ik gaf wel veel assists en voerde verdedigend mijn taken uit”, voegt hij toe.

Vermeeren groeide op bij JEKA en doorliep bij die club alle jeugdelftallen. Na enkele jaren in het eerste maakte hij de overstap naar PCP, de club waar enkele vrienden van hem speelden. Dat was een hele overgang voor de Bredanaar. “JEKA is een enorme vereniging, waar alles tiptop geregeld is. PCP is de kleinste voetbalclub van de stad, maar dat heeft ook wel z’n charme. Iedereen kent elkaar en in het bestuur zitten echte clubmensen, die zielsveel van PCP houden.”

WARME GEVOELENS
Al snel kreeg ook Vermeeren warme gevoelens voor de club. Na drie seizoenen in PCP 1 vertrok hij voor een jaartje naar vv Bavel, maar vorig jaar keerde hij alweer terug op het oude nest. “Ik wilde bij Bavel in de derde klasse voor mijn kans gaan in het eerste, maar door blessures speelde ik voornamelijk in het tweede. Ik besloot daarom terug te keren naar PCP en die keuze heeft goed uitgepakt. De club heeft een speciaal plekje gekregen in mijn hart, ik was blij om terug te zijn. We hadden een heel multicultureel team en onderling klikte het perfect, waardoor we een topseizoen draaiden. Het was genieten om met al die gasten te spelen. We hadden onder meer Nederlanders, Mexicanen, Turken en Marokkanen in het team en dat ging prima. PCP had in de jaren daarvoor telkens net naast promotie gegrepen, deze titel verdiende de hele club.” Van het kampioensteam zijn er nu nog slechts een handvol spelers over die het vlaggenschip vertegenwoordigen op sportpark Lage Kant. Er vertrokken veel jongens bij PCP en omdat de club een kleine jeugdafdeling heeft, versterkte de inmiddels vertrokken trainer Peter Maaskant de selectie met veel nieuwe aanwinsten. “Het is jammer dat we de boel niet bij elkaar konden houden, maar ook nu hebben we een prima selectie. In de eerste seizoenshelft zijn we helaas niet zo best gestart, maar ik denk dat we na de winterstop wegkomen uit de degradatiezone. Ons team is dan op elkaar ingespeeld. We gaan we ons zeker handhaven in de vierde klasse.”

Wil je meer informatie over de club PCP? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda.