west-brabant-ovv67-vrouwen-oosterhout

De vrouwen van OVV’67 presteren inmiddels al zes jaar op een onwaarschijnlijk hoog niveau. Het eerste team speelt in de eerste klasse, in een dorp met zo’n 1250 inwoners. Trainer Patrick van Biezen zoekt het geheim in de sfeer binnen het Oosteindse vrouwenvoetbal.

Het eerste vrouwenteam van OVV’67 sluit het jaar 2019 af met wederom een knappe prestatie: de vijfde plek in de eerste klasse. Ze spelen wekelijks tegen clubs met een veel grotere achterban, een veel grotere vijver om uit te vissen en een veel grotere organisatie. “De vrouwen zijn heel belangrijk bij OVV’67”, zo heeft Dames 1-trainer Patrick van Biezen (54) in drieënhalf jaar tijd mogen ervaren. “We zijn als staf ook best fanatiek, in alles. We hebben afgelopen jaar weer sponsoren aan kunnen trekken, die het eerste, tweede, derde en de MO15-1 in nieuwe kleding hebben gestoken. Dat zijn goede mensen, goede bedrijven.” De MO15-1 is het enige jeugdteam in de vrouwenafdeling van de club uit Oosteind. “Zij weten dat ze door kunnen stromen naar een hoog niveau, als ze bij OVV’67 blijven.”

CONCURRENTIE
Het is ontzettend knap om in zo’n klein dorp op een dergelijk hoog niveau te spelen. OVV’67 heeft in de regio concurrentie van onder meer ‘t Zand uit Tilburg, DSE uit Etten-Leuren Bavel uit het gelijknamige dorp. Clubs met meer mogelijkheden. “Wij komen aan onze speelsters via het netwerk van de dames die al bij ons spelen en de staf. We proberen er zo ieder jaar wat mensen bij te krijgen en onze huidige voetbalsters te behouden. We spelen wekelijks tegen clubs met twaalf- tot veertienhonderd leden, het is des te knapper dat wij ons op dit niveau staande kunnen houden.”

Ook is het extra knap omdat het tweede niet aansluit qua niveau, maar in de vierde klasse speelt. Het derde in de vijfde klasse. “We kunnen niet zomaar iedereen met ons mee laten doen, maar hebben gelukkig wel wat speelsters uit het tweede waar we op kunnen rekenen. We hebben het tweede en derde ook echt nodig en betrekken die daarom overal bij.” Van Biezen merkt dat ook zij stappen zetten. “Het derde heeft zich bijvoorbeeld ontwikkeld tot meer dan puur een feestteam, zij worden echt beter en gaan meer en meer winnen.”

VIJFDE
OVV’67 moet het hebben van speelsters die op zoek zijn naar een combinatie tussen de gezellige sfeer én spelen op een hoog niveau. Zo is de club ook naar dit niveau gegroeid en zo presteert het al zes jaar in de eerste klasse. “Onze speelsters voelen zich echt thuis bij ons.” Het doel is ook dit seizoen weer behoud. OVV’67 Vrouwen 1 presteert echter beter dan verwacht, met een vijfde plaats na de eerste helft van het voetbaljaar. “Hopelijk kunnen we dit zo lang mogelijk volhouden. Buiten het veld gaat het er lollig aan toe, maar binnen de lijnen draait het maar om één ding: winnen.”

Meer informatie over OVV’67? Klik hier.
Klik hier voor de hele krant van Oosterhout.