De bewondering voor voetbal begon rond Thomas zijn vijfde. Ondertussen staat Antens al 12 jaar onder de lat bij RSV.

HappyPoint_desinfectie
De bewondering voor voetbal begon rond Thomas Antens zijn vijfde en kort daarna begon hij met voetballen in de F’jes van RSV. “Mijn belangstelling voor keepen groeide en toen ik erom vroeg werd ik al snel onder de lat geplaatst. Nu speel ik mijn 12e jaar nog steeds is het blauwe (eigenlijk rode) tenue in de JO19-1”. Antens heeft nog niet zijn debuut mogen maken maar hoopt op zijn 17e en anders 18e zijn debuut te maken. “Het hoogtepunt in mijn carrière is toen een scout interesse toonde in mijn spel, want dat heeft me echt gedreven de keeper te worden die ik nu ben. Het dieptepunt is dit seizoen, i.v.m. enkelblessure en corona.

Antens begon zijn carrière niet als keeper maar als veldspeler. “Hoewel ik dit leuk vond, zag ik mijn broer keepen en merkte ik hoe blij hij was met een paar indrukwekkende reddingen. Ik wilde dat natuurlijk ook ervaren en toen begon mijn aanbidding van het keepen. Vervolgens vroeg ik simpelweg of ik mocht keepen en liet ik al vrij snel zien dat ik de slechtste niet was”. Kortom is het ‘dat gevoel’ en gejuich wat Antens aanspoort om keeper te zijn.

Ze zeggen vaak dat het houtwerk de beste vriend van de keeper is, want wanneer de keeper er niet meer aan zit heb je nog de lat en de twee palen die de bal uit het doel kunnen halen. “Vooraf tik ik dus altijd eerst de linkerpaal aan, dan de rechterpaal en dan spring ik drie keer met mijn vuisten tegen de lat om mijn zogenaamde beste maten te begroeten en te hopen dat deze mij bij zullen staan tijdens de wedstrijd”.

“De meeste keepers zijn natuurlijk wel gek, want je moet er uiteindelijk wel staan om een bal van 100 km/u te stoppen en wanneer de gewone mens af en toe een Neuer ziet keepen die zich overal voor gooit en achteraan sprint en af en toe de ballen heeft om een speler weg te kappen, zal hij vast denken dat die keeper gestoord is (en zelfs ik heb dat soms bij profkeepers, maar daar leer ik weer van)”. Antens spreekt vanuit het perspectief vanuit de keepers en zegt dat het voor hun meer een gewenning is geworden. Ze gooien hun lichaam voor de bal alsof hun leven ervan afhangt. In principe zijn volgens de keeper de beste keepers helemaal gestoord.

“Zelf zou ik zeggen dat mijn beste kwaliteit mijn reflexen zijn. Mijn reactievermogen is wanneer ik fit ben hetgeen dat mij een goede keeper maakt”. Daarnaast kan Antens ook wel een aardige duik maken als dat nodig is. De doelman zijn trap is afgelopen jaren ook exponentieel beter geworden en dat zorgt ervoor dat hij zich wat comfortabeler voelt als hij mee moet voetballen.

De doelman hoorde op zijn 11e dat hij op een lijstje van een scout werd gezet en wist zeker dat hij profkeeper wilde worden. “Ik wilde voor Manchester United spelen en ook voor ons eigen land. Echter is daar tot mijn spijt nooit meer op terug gekomen maar dat heeft me tot nu erg gedreven in het vormgeven van mezelf als keeper”. In de toekomst wil Antens graag een aantal seizoenen eerste doelman worden van RSV 1 en laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Klik hier voor meer artikelen over RSV Rucphen.
Meer weten over RSV Rucphen? Klik hier.