Jan Elst voetbalt vanaf jongs af aan al bij de dorpsclub VV Wernhout. Op 18-jarige leeftijd heeft hij zijn debuut mogen maken voor de hoofdmacht. Momenteel speelt Elst  alweer één jaar bij de selectie.

HappyPoint_desinfectie
Jan Elst begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij Wernhout. “Vanaf het eerste moment ben ik al keeper”. De doelman heeft alle jeugdelftallen doorlopen bij de dorpsclub. “In de D-categorie heb ik wel een aantal keer mogen mee trainen en spelen bij de KNVB. Dit avontuur was na een jaar helaas al voorbij”. Vanaf dit seizoen zit Elst bij de selectie van Wernhout en heeft op zijn 18e zijn debuut mogen maken.

Het liefst staat Elst op de doellijn. “Ik blink uit als ik op de lijn sta. Door mijn prima reflexen is het fijn om op de lijn te staan”. Als Elst in een 1 op 1 situatie terecht komt weet hij ook redelijk vaak de bal te keren. Met de stelling “Keepers zijn gek” is Elst het deels eens. “Ja het klopt wel, want ik sta vaak 88 minuten stil in de wedstrijd om dan vervolgens twee minuten ballen tegen te gaan houden”.

Huidig seizoen valt voor de keeper erg tegen. “Corona heeft jammer genoeg heel het voetbal stilgelegd en speelden we dus geen wedstrijden. In de voorbereiding heb ik nog een aantal wedstrijden gekeept en dit ging prima”. Ondanks Elst zijn goede voorbereiding is de keuze toch gevallen op de keeper die al jaren bij de selectie zit. “Dit kwam niet als een verassing maar ik keepte goed in de voorbereiding en hoopte toch stiekem op een kansje”. In de toekomst hoop Elst vaste keeper te gaan worden bij Wernhout 1. “Naast mijn doel binnen de lijnen hoop ik ook dat het altijd gezellig blijft met mijn vrienden tijdens en na de wedstrijd”.

Klik hier voor meer artikelen over VV Wernhout.
Meer weten over VV Wernhout? Klik hier.