Daan Bosters begon zijn carrière bij Groen-Wit op 7-jarige leeftijd. Eerst voetbalde Bosters als veldspeler maar wilde op latere leeftijd graag keepen. In de toekomst wil hij graag keeper worden van een vriendenteam.

het uitzendbureau
Daan Bosters voetbalt vanaf zijn zevende bij de Bredase club. “Ik was eerste veldspeler maar heb op mijn 12e besloten om het doel te gaan verdedigen”. Bosters was het plezier in het voetbal als veldspeler verloren. Af en toe invallen als veldspeler is geen probleem voor de keeper. “Ik vind het gewoon heerlijk om in het doel te staan en op die manier iets te kunnen betekenen voor mijn team”.

Het huidige voetbalseizoen verloopt voor de keeper niet vlekkeloos. “We hebben bijna niet kunnen trainen. Dit komt omdat onze trainingstijden tot na de avondklok lopen”. Een aantal spelers van het elftal zijn overgestapt naar een ander team. Momenteel heeft het elftal dus te weinig spelers om te kunnen voetballen. In de toekomst hoopt Bosters keeper te worden van een vriendenteam. “Het lijkt me echt leuk om samen met mijn vrienden een team te vormen, met mij als keeper natuurlijk”.

Bosters blinkt als keeper uit omdat hij altijd voor elke bal gaat. “Ik vind het echt belangrijk om er echt te staan als keeper. Ik moet goed gefocust zijn om zo voor elke bal te gaan. Je bent een team maar als ik er met mijn pet naar gooi dan komt het niet goed”.  Met de stelling ‘Keepers zijn gek’ is de doelman het eens. “Als keeper gaan we voor elke bal en gooien we vaak ons lichaam voor de bal.  Het geeft echt een kick als je dan toch de bal weet te stoppen”.

Klik hier voor meer artikelen over Groen-Wit.
Meer weten over Groen-Wit? Klik hier.