Bram Jansen is op zijn vijfde begonnen met voetballen bij SV Sprundel als veldspeler. Het keepen vond Jansen toen veel leuker en verdedigt momenteel nog steeds het doel met veel plezier.

HappyPoint_desinfectie
Bram Jansen is 17 jaar oud en is op 5-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij de dorpsclub SV Sprundel. Jansen volgt momenteel de opleiding Timmerman en zit in zijn tweede jaar aan het Radius College in Breda. “In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vrienden en mijn vriendin”.

Jansen begon zijn voetbalcarrière niet als keeper maar als veldspeler. “Mij leek het leuk om te gaan keepen omdat je dan echt als enige in het veld een belangrijke rol hebt. Het voetballen als veldspeler vond ik nogal saai, want ik speelde als verdediger en had dus niet super veel te doen in de wedstrijden”. Vanaf het moment dat Jansen is gaan keepen, staat hij altijd met veel plezier het doel te verdedigen. De jonge doelman blinkt uit in de 1 op 1 en het coachen. “Tijdens een wedstrijd heb ik mijn goede en slechte momenten maar als ik een goede focus heb, presteer ik in de wedstrijden beter”.

Met de stelling “Keepers zijn gek” kan Jansen het wel vinden. “Ik ben het er wel mee eens want de meeste zijn wel gek omdat ze er alles voor doen om de tegenstander niet te laten scoren. Wij gooien ons hele lichaam voor de bal en duiken naar elke hoek”. Zelf beschrijft Jansen zich niet als super gek onder de lat. Voor een wedstrijd heeft Jansen niet echt een ritueel. “Het enige wat ik voor een wedstrijd doe is mijn polsen intapen en gewoon alles op mijn gemak doen”.

Het huidige voetbalseizoen verloopt minder dan alle andere seizoenen voor Jansen. “Ik denk vooral omdat er door het virus bijna geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Ik mis daarom het ritme en ben dan ook minder in vorm”. In de toekomst hoop Jansen ten eerste weer competitie- en bekerwedstrijden te mogen spelen. “Ook hoop ik om in het eerste van SV Sprundel te komen en daar lang het doel te mogen verdedigen. Een andere optie is om zo lang mogelijk met mijn vrienden te voetballen”.

Klik hier voor meer informatie over SV Sprundel
Meer artikelen over SV Sprundel? Klik hier.