De lente had z’n intrede gedaan. Zou dat aan Oirschot Vooruit de nodige energie geven?

Na de winstpartij van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen.

Helaas, het mocht niet zo zijn. Heel veel onnodig balverlies, te gehaast en te vaak ongezien de bal wegtrappen. En dus weer een makkelijke prooi voor de tegenstander.

Ongetwijfeld met de beste bedoelingen en met inzet maar zonder rust aan de bal en enig vertrouwen. Over en weer kwamen de keepers niet in gevaar. Op één moment in de eerste helft na. In de 21e minuut verkeek Job van Gestel zich op een hoge bal waar het nodige effect aan zat. De bal zeilde over hem heen en Simon van de Wetering kwam vrij voor keeper Menno Kuulkers en benutte deze kans bekwaam, 0-1.

In de 2e helft kreeg Oirschot Vooruit in de persoon van invaller Daan Hagemeier nog een kans maar zijn inzet belandde op de paal. Dat waren de wapenfeiten!!

Er waren enige blessures, met name aan Rhode zijde en er waren enige wissels. Bij Oirschot Vooruit kwam Daan Hagemeier voor Max van Kollenburg en Sjoerd van Straten voor Koen van Heerebeek.

Harm Ketelaars kreeg totaal onnodig geel. De frustraties horen bij de emotie in het spel maar je wordt er als team niet beter van.

De scheidsrechter floot verdienstelijk maar soms ook warrig. En de neutrale grensrechters hadden kennelijk verschillende instructies gehad. De ene bemoeide zich wel met het spel, de andere was er alleen voor uitballen. Kortom, een wedstrijd om snel te vergeten. Wel zal het de komende weken met méér overtuiging moeten. Het besef zal moeten doordringen dat de kwaliteit er wel is en dat er dus voor geen enkel team onder gedaan hoeft te worden!

Volgende week gaat dat hopelijk weer lukken in de thuiswedstrijd tegen concurrent FC Tilburg.