TVC Breda slaat een nieuwe weg in. Met een vernieuwde spelersgroep en opgefriste staf moet de club uit Tuinzigt komend seizoen weer plezier uitstralen. Nijs Kivits is aangesteld als nieuwe trainer en heeft zin in de uitdaging.

De 46-jarige Nijs Kivits neemt aardig wat ervaring mee naar Tuinzigt. Zo trainde hij talentvolle jeugdteams bij TSC en Uno Animo, was hij oefenmeester van het vlaggenschip van DVVC én is hij momenteel technisch coördinator van de voetbalschool van UVV’40. Hij is heel blij met het jeugdige enthousiasme van Kevin Faas en Johan Rijndorp, die hem komend seizoen assisteren bij TVC Breda. De secondanten van Kivits zijn ook nog eens echte clubjongens. “Die mix kan ons ver brengen”, denkt Kivits hardop.

Hij kent zelf ook aardig wat mensen bij TVC, heeft familie en vrienden in Tuinzigt wonen.Na een aantal gesprekken besloot de trainer akkoord te gaan met het voorstel van declub, hij zag wel heil in de plannen. “Ze hebben nieuwe ideeen, willen vanaf nul beginnen met een nieuwe selectie. Die is ingericht met een combinatie van talentvolle jeugdleden en oudgedienden die nu lager voetballen. Het plezier moet voorop komen te staan, mensen moeten weer zin krijgen om naar de Kwakkelhut te komen om een goed voetbalwedstrijdje te zien.” Aan Kivits, zijn neef Rijndorp en Faas de taak om één team te smeden vanal die nieuwe gezichten en het publiek naar de Kwakkelhut te trekken.

TALENT
De talenten die doorstromen uit de jeugd hebben veel potentieel, heeft de nieuwe oefenmeester van TVC gezien. “Andere clubs trokken aan hen, maar ze zijn de club trouw gebleven.” Toevoegingen als bijvoorbeeld Diego Theunissen, de keeper die overkomt van TSC, zorgen voor extra ervaring. “Het wordt een leuke mix tussen de oudere jongens en jeugdspelers.”

Discipline en spelplezier komen voorop te staan bij Kivits. “Gewoon normaal doen, met plezier trainen en voor elkaar willen gaan. Dat zijn de pijlers voor mij. We beginnen extra vroeg met de voorbereiding om wat extra activiteiten met de selectie te doen, zodat we tijd hebben om naar elkaar toe te groeien. Er is genoeg werk te doen.”

HARTELIJK
De Oosterhouter voelt zich thuis bij TVC. “Ik ben vorig seizoen al diverse keren komen kijken, ook voordat bekend was dat ik de nieuwe trainer zou worden. Iedereen heet je heel hartelijk welkom en er hangt een leuke, gezellige sfeer op het sportpark. De kantine is altijd vol, die club leeft wel. Hopelijk kunnen we komend seizoen voor een extra impuls zorgen.”

Aan uitspraken over een eindklassering waagt Kivits zich niet. “Vraag me dat in de winterstop nog eens, laten we eerst alles maar eens goed regelen en organiseren. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”