Een vernieuwd bestuur, een frisse wind. Het klinkt haast als een cliché, maar bij Alliance wordt daad bij woord gevoegd. Jonge gasten als Bob Rijpert (25), die de sponsorzaken voor zijn rekening neemt, blazen de vereniging nieuw leven in.

HappyPoint_desinfectie
Het bestuur van Alliance kreeg in maart een nieuwe smoel. Jonge gasten en één dame die hun steentje bij wilden dragen aan de toekomst van de vereniging. Inmiddels bestaat het rood-zwarte bestuur uit zes personen, van wie Bob Rijpert verantwoordelijk is voor de sponsoren. “Ik loop al heel lang bij Alliance rond, ken een hoop mensen die bij de club betrokken zijn en die wellicht iets voor ons kunnen betekenen”, zo verklaart hij zijn keus voor deze portefeuille. “Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben mensen gaan bellen met de vraag: willen jullie iets voor ons betekenen? Wij hebben een vaste club sponsoren die ons sinds jaar en dag al steunen en daar zijn we enorm blij mee. Daarnaast krijgen we er inmiddels links en rechts wat nieuwe partners bij.”

Slim inspelen
Wat ook meehelpt, is dat Alliance een groeiend ledenaantal heeft, dankzij slim inspelen op de coronacrisis. “We hebben vooral heel veel aanwas in de jongste jeugd. We zijn vanaf dat het weer mocht gelijk met de kleintjes tot en met 12 jaar gaan voetballen. We merkten dat ouders het wel erg fijn vonden dat hun kind weer kon sporten. Zo kwamen zij uiteindelijk, toen het mocht, ook bij ons op het sportpark en zagen ze hoe gezellig het hier was. Ze vroegen of zij nog iets konden betekenen voor Alliance en zo gaan die balletjes rollen.”

Een van de nieuwe sponsoren is Gijs De Bot, van GC De Bot Logistics én De Transportmakelaar. Hij kwam met een ludiek idee. “Gijs wilde niet een standaardbord, maar iets anders. Ik ben met hem gaan brainstormen en we kwamen bij een mascotte terecht. Hij heeft een pak laten maken en bij thuiswedstrijden en activiteiten met de jongste jeugd laten we die mascotte zo veel mogelijk verschijnen en meedoen. De reacties van alle leden zijn heel positief, het is echt lachen.”

Alliancestraat
Het nieuwe bestuur kwam met meer originele concepten. “We wilden het sportpark wat oppimpen en bedachten een straat in onze clubkleuren, rood en zwart. Als je het sportpark op komt, hebben we aan de korte zijde sponsordoeken in het rood-zwart hangen. Die zijn gedeeltelijk gevuld met sponsoren, maar ook voor een gedeelte met onze eigen normen en waarden.” Rijpert voelt de waardering voor het nieuwe bestuur in de vereniging. “De leden pakken onze energie op, willen zich graag bij ons aansluiten, iets doen als vrijwilliger of in de sponsoring. Zeker in lastige tijden als deze is dat erg fijn. Tot nu toe blijven alle sponsoren ons ook trouw, dat is enorm prettig.”

Klik hier voor meer informatie over Alliance
Klik hier voor meer artikelen over Alliance