west-brabant-moc17-bergen-op-zoom

BERGEN OP ZOOM – De sportieve prestaties gingen de afgelopen drie seizoenen bij MOC’17 in een rechte lijn omlaag. Van eerste naar derde klasse en bijna ging het vorig seizoen opnieuw mis. ‘Gelukkig wisten we onszelf te handhaven, kwam er met Ger Musters een nieuwe trainer en kijken we nu weer vol vertrouwen vooruit.”

Het zijn de woorden van Gijs Wijnmaalen, de 22-jarige aanvoerder van MOC’17. Hij hoopt dat de club de neerwaartse spiraal heeft weten te stoppen en dat vanaf nu de blik weer op een positieve manier naar boven kan worden gericht. “De afgelopen jaren is het ‘roerig’ geweest en dan met name rondom het eerste elftal. Ger is al de vijfde trainer onder wie ik in het eerste heb mogen spelen. Ik denk wel dat MOC’17 het afgelopen jaar een nieuwe weg is ingeslagen. De organisatie staat weer beter op poten en dat zie toch gelijk terug in de resultaten, alhoewel zo nog te wisselvallig zijn. Het is een goede zet geweest om Ger aanstellen als onze coach. Hij is rustig, duidelijk en hij geeft goed aan wat hij van je verwacht. Dat is iets wat wij als jonge groep ook duidelijk nodig hebben.”

Wijnmaalen is bezig aan zijn tiende seizoen bij de zondag derdeklasser en aan zijn vierde seizoen bij het eerste elftal. Daarvoor was hij zeven seizoenen actief voor v.v. Dinteloord. Hij heeft het in Bergen op Zoom prima naar zijn zin. “Na de slechte resultaten de afgelopen jaren hebben wij onszelf niet te veel druk opgelegd dit jaar. Wij willen een stabiele derdeklasser zijn zonder zorgen over eventuele nacompetitie. Op dit moment is het goed dat in de derde klasse spelen. Wij zijn in een team in opbouw en dit is een goede uitdagende klasse voor ons. Ik vind dit echt een pittige derde klasse met een hoop teams die tot het gaatje gaan om te winnen. Wij kunnen onszelf als spelers én als team nog veel ontwikkelen in deze klasse.”

Als centrale verdediger of controlerende middenvelder probeert hij daar waar mogelijk zijn teamgenoten goed ‘weg te zetten’ en te ondersteunen waar nodig. “Zeker ook vanuit mijn positie is het belangrijk dat ik de jongens aanstuur en zorg dat organisatie goed staat. Ik merk wel dat ik daarin nog stappen moet maken, ook ik ben nog jong. Ik hoop ook echt dat dit team bij elkaar kan blijven volgend seizoen, want wij zijn echt aan het groeien als team en dan komen we vanzelf weer terug op het niveau waren we horen te spelen met MOC’17. Want als ik naar MOC’17 als vereniging kijk, vind ik niet dat wij in de derde klasse thuishoren. Ik vind dat we toch minimaal in de tweede klasse thuishoren. Met een sterke jeugdopleiding en een hoop leden moet dit in de toekomst ook zeker weer mogelijk zijn. Ik ben vier jaar geleden als broekie begonnen in de eerste klasse. Mijn ambitie is dan ook weer terug gaan spelen op dat niveau.”

Meer informatie over MOC’17? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over MOC’17.