Ze zijn beiden betrokken bij een eigen selectieteam, maar Leon Bergmans en Arthur Hauf werken ook intensief samen. Iedere geblesseerde RFC’er mag zich doordeweeks melden bij het enthousiaste duo, dat klaarstaat om voetballers en voetbalsters zo snel mogelijk van hun klachten af te helpen.

RFC heeft zowel een zaterdag- als een zondagselectie en ieder eerste elftal heeft ook een eigen technische staf. Beide teams trainen op dinsdag en donderdag en op die dagen kunnen spelers de verzorgingsruimte binnenlopen die gedeeld wordt door Leon Bergmans en Arthur Hauf. Laatstgenoemde van het tweetal is altijd als eerste bij RFC omdat ‘zijn’ jongens van Zaterdag 1 vroeg op de avond trainen, maar vaak is Bergmans niet veel later dan zijn compagnon aanwezig op het sportpark. “Ik kan thuis zitten wachten totdat Zondag 1 gaat trainen, maar dat is saai”, zegt de Waalwijker. “Vaak ben ik ook lekker vroeg bij RFC. Ik maak een praatje met iedereen en uiteraard help ik Arthur met spelers en speelsters die kampen met pijntjes of serieuze kwetsuren. Het is pas mijn eerste seizoen bij de club, dus ik moest even wennen, maar ik voelde me al direct thuis.”

Hauf loopt al veel langer mee bij RFC. Hij was eerst betrokken bij het eerste team van Good Luck, dat altijd op zaterdag speelde, en na de fusie is hij betrokken gebleven bij het selectieteam dat op die dag voetbalt. De weekenden van de verzorger, die doordeweeks werkzaam is bij het ministerie van Defensie als sporthersteltrainer, zijn goed gevuld. “Op zaterdag zit ik langs de lijn bij de jongens van RFC Zaterdag 1 en op zondag doe ik hetzelfde bij WDS’19 1 in Breda. En uiteraard ben ik op dinsdag en donderdag met Leon op de club om jongens met pijntjes en serieuze kwetsuren te behandelen”, zegt hij.

LANGS DE LIJN
Zowel Hauf als Bergmans is een echte voetballiefhebber en beide verzorgers genieten enorm van het spelletje langs de lijn. “Zondag 1 is een ontzettend leuk elftal”, zegt Bergmans. “Ik vind het prachtig om te zien dat de jongens voor elkaar door het vuur gaan. Ze knokken voor elk duel en elk punt, dat kan ik altijd enorm waarderen in een elftal”, zegt de betrokken verzorger. Ook de in Made woonachtige Hauf geniet langs de lijn van het voetbal van zijn team en houdt daarnaast nauwkeurig bepaalde spelers in de gaten. “Ik let op de jongens die kampen met pijntjes en ik trek direct de trainer aan zijn jasje als ik zie dat een speler niet verder kan. Gelukkig luisteren de oefenmeesters altijd naar me”, lacht de enthousiaste verzorger. Wie voetbalt, loopt het risico om geblesseerd te raken. Kwetsuren aan hamstrings, kuiten en de liezen komen het meeste voor bij RFC. “Het geeft een kick als jij ervoor kunt zorgen dat een geblesseerde speler na een paar weken weer zo fris als een hoentje over het veld loopt”, zegt Hauf. “Ik vind het prachtig hoe ze herstellen, er is niks mooiers dan te zien hoe de jongens na een tijdje weer vrolijk over het veld huppelen.” De twee zorgen goed voor de spelers van hun elftallen, maar Bergmans benadrukt dat alle clubleden welkom zijn doordeweeks om zich te laten verzorgen bij RFC. “Onze deur staat voor iedereen open, Arthur en ik helpen iedereen graag.”