Afgelopen zaterdag stond bij Lekkerkerk de zeer belangrijke wedstrijd tegen het Vlaardingse CION. De tegenstander was een directe concurrent voor een nacompetitie-plaats aan het eind van het seizoen. De winnaar van vandaag zou zeer goede zaken doen. Helaas waren bij Lekkerkerk een aantal spelers vanwege blessures niet beschikbaar, maar ondanks dat kon Lekkerkerk met een representatief team aantreden.

Vanaf het beginsignaal waren de bedoelingen van de bezoekers duidelijk. Vanuit een strakke organisatie loerde CION op een uitbraakmogelijkheid om tot een doelpunt te komen. Een gedachte die ongetwijfeld was ingegeven door het feit dat een gelijkspel voor de bezoekers een prima resultaat was in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie. Lekkerkerk had een overwinning nodig om die dans te kunnen ontspringen. De eerste helft leverde een duidelijk optisch overwicht op voor de thuisploeg die van de tegenstander de bal mocht hebben. Ondanks het overwicht duurde het tot aan de 26e minuut voordat Lekkerkerk zijn eerste grote kans creëerde. Bij een snel genomen slimme vrije trap kwam linksbuiten Hamid Sarrafzadeh prima voor zijn verdediger en kreeg daardoor de mogelijkheid om de bal diagonaal langs de keeper te spelen. De bal verdween, tot ongeloof van iedereen die Lekkerkerk een warm hart toedraagt, net voorlangs de tweede paal naast het doel. Vijf minuten later creëerde de thuisploeg wederom een grote kans. Via de linkerflank werd een goeie aanval opgezet die uiteindelijk bij Alex Velsink terecht kwam. Zijn voorzet vanaf de achterlijn bereikte Hamid Sarrafzadeh, maar helaas was zijn inzet te zacht om de keeper te verschalken. Na deze grote kansen kreeg Lekkerkerk tot aan de rust nog een aantal kleinere mogelijkheden om de score te openen. Gedurende de gehele eerste helft kwamen de bezoekers tot slecht één poging op doel, een schotje vanaf ruim 25 meter dat door keeper Robin Schiedon gemakkelijk gepakt kon worden. Verder moet Robin nog twee hoge ballen plukken maar verder was er geen enkel gevaar. De rust werd na 46 minuten bereikt met de brilstand op het scorebord.

De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was. Lekkerkerk kreeg veel de bal van de bezoekers die aan het wachten waren op die ene mogelijkheid die zich ongetwijfeld voor zou doen. Lekkerkerk kreeg in de zevende minuut een goeie kans via aanvoerder Pim Molenaar. Pim kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld van Bart Sterrenburg. Zijn schot uit de draai miste net de vaart om de grote keeper vanaf een meter of tien te passeren. In de 63e minuut kwam de eerste grote kans voor de bezoekers. Pim Molenaar speelde een moeilijke bal die door de verdediger van CION onderschept werd en die direct de bal rechts in de hoek op de rechtsbuiten speelde. De buitenspeler twijfelde niet en slingerde de bal voor het doel. Bij de tweede paal kopte de, tot dat moment, onzichtbare spits en aanvoerder de bal van dichtbij hard inde bovenhoek. Zo kregen de bezoekers hetgeen ze vanaf het begin voor kwamen, een goal uit de eerste gevaarlijke poging op doel. Lekkerkerk ging vanaf dat moment op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten na de 0-1 leek Lekkerkerk op gelijke hoogte te komen toen Hamid Sarrafzadeh aan de linkerzijde goed doorging. Zijn poging belandde via de vingertoppen van de keeper van CION op de paal en daarna werd de bal tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten later kreeg Alex Velsink een kans om vanaf ruim twintig meter uit te halen. Zijn poging werd door de doelman van CION op mooie wijze uit de bovenhoek getikt. In de 80e minuut kreeg CION zijn tweede grote kans. Na een onderschepping op de helft van de thuisploeg werd de bal aan de rechterkant bezorgd bij de aanvoerde van de bezoekers. Va een meter of acht schoot hij de bal keihard in de korte hoek. Ze keek Lekkerkerk na twee kansen in 80 minuten voetbal voor de bezoekers tegen een 0-2 achterstand aan. In de laatste tien minuten probeerde Lekkerkerk nog wel om terug te knokken in de wedstrijd maar het echte geloof was inmiddels wel verdwenen. Ook het veelvuldige tijdrekken van de bezoekers in de gehele tweede helft door o.a. blessures te “simuleren” en het niet optreden door de arbiter van dienst werkte niet in het voordeel van de thuisploeg. Na slechts drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter na 93 minuten voor einde wedstrijd die daarmee voor Lekkerkerk in een grote domper eindigde.

In de deze wedstrijd heeft Lekkerkerk de tegenstander gedurende de eerste 60 minuten in leve gelaten door de grote en minder grote kansen niet te benutten. Ook het feit dat de twee enige kansen van de bezoekers er wel direct in gingen, werkte niet in het strijdende Lekkerkerk. Om de nacompetitie toch nog te ontlopen is een klein wondertje nodig voor Lekkerkerk. Zelf moet het een goeie overwinning halen in Berkenwoude bij Perkouw en concurrent Schoonhoven mag niet winnen van Excelsior R’dam. Toch zal Lekkerkerk volle bak moeten gaan om ook volgend seizoen in de derde klasse te mogen acteren. Met dezelfde instelling en wedstrijdbeleving moet ook tegen Perkouw een goed resultaat te halen zijn. De wedstrijd begint om 14.30 uur.