west-brabant-rkvv-hsc28-marco-kemps-roosendaal

Voor het eerst dit seizoen staat Marco Kemps (31) onder de lat bij HSC’28. De Sprundelaar keepte in zijn carrière al voor behoorlijk wat verenigingen in West-Brabant en is nu gelukkig bij de vijfdeklasser uit Heerle. “Ik wil hier nog een flinke tijd keepen.”

Carnaval is weer achter de rug en in die periode hebben ze bij HSC’28 niet stilgezeten. Tijdens het Brabantse feest werd er niet getraind, maar wel aan teambuilding gedaan. Vervoerd door een partybus maakten spelers, bestuursleden en supporters van HSC’28 een kroegentocht door Roosendaal. Het was een gezellige boel volgens Marco Kemps. “Dit zegt iets over ons sterke teamgevoel. Ik ben hier in mijn eerste jaar heel goed opgevangen. HSC’28 is een fijne vereniging.”

Zeeuws avontuur
De club uit Heerle kwam afgelopen zomer op het juiste moment voor de ervaren doelman. Hij werd als tiener bij SV Sprundel gescout door NAC Breda, mocht daar niet blijven, maar kon wel bij Baronie terecht. Daar keepte hij in de B1, verkaste toen naar de A1 van JEKA en als eerstejaars senior werd hij opgepikt door Tholense Boys. “Achteraf gezien was ik nog niet klaar voor die stap”, zo blikt Kemps terug op die periode. “Ik was een jonge, onervaren keeper die tussen de stugge Zeeuwen mijn mannetje moest staan in de tweede klasse. Ik hield een paar centen over aan dat avontuur, maar weinig fijne herinneringen.”

Pikante overstap
Kemps, die zichzelf omschrijft als een echte lijnkeeper die goed is in ééb-op-éénsituaties, toog terug naar Sprundel. Bij zijn oude cluppie keepte hij een paar seizoenen in het eerste, alvorens hij naar Ruchphen verhuisde om daar eerste doelman te worden bij bij rivaal RSV. “Het leuke was: mijn broertje Jackie speelde destijds in Sprundel 1 en ik heb een paar verhitte derby’s tegen hem gespeeld.” Na een goed begin bij RSV maakte Kemps een moeilijkere periode door. Hij verloor zijn basisplaats én het plezier in het spelletje en kapte ermee.

Kemps leefde vervolgens tweeënhalf seizoen zonder voetbal, tot Patrick Arnouts aan de lijn hing: of hij alsjeblieft eerste keeper bij Grenswachters wilde worden. Zijn team zat vorig seizoen zonder keeper door blessures. De terugkeer van Kemps onder de lat werd een daverend succes. Hij hield vaak de nul en pakte flink wat penalty’s. “Maar ik vond de reisafstand te ver van huis en wilde niet blijven. Maar het plezier in het voetbal keerde terug, zeker nadat Anton Verweij me belde.”

Alles geven
De inmiddels vertrokken trainer verleidde Kemps tot een overstap naar HSC’28. Bij de vijfdeklasser voelt de doelman zich als een vis in het water. “We hadden een matige start van het seizoen, maar beginnen steeds beter te draaien. We beschikken met Sander Feijen en Barry Perk over twee goede aanvallers en achterin hebben we de zaken ook steeds beter op orde.” Het deert Kemps niets dat hij op het laagste niveau speelt. “Ik ben allang blij dat het plezier in het voetbal helemaal terug is. Ik vind het heerlijk om op zondag alles te geven.”

Kemps denkt dat promotie naar de vierde klasse dit seizoen niet haalbaar is voor HSC’28. “Maar we maken als groep stapjes en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik wil hier nog een flinke poos blijven.”

Meer informatie over HSC’28? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van roosendaal.