NVS

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met, Niek van Gurp speler van NVS 3.

Niek speelt sinds zijn vijfde bij de club, uit het gezellige Nieuw-Vossemeer. “Op dit moment speel ik in het derde van NVS, wat een vriendenteam is. Ik heb ook even bij het eerste en tweede gespeeld. Verder ben ik bezig met een studie tot Gymleraar in Eindhoven en hoop ik volgend jaar af te studeren. Ons team is dit jaar ontstaan binnen onze vriendengroep samen met spelers die al bij het elftal voetbalde. Samen met Leider Koos Smits en leider en speler Marc de Jong proberen we iedere week voldoende spelers op de mat te krijgen en dat ging tot het stoppen van de competitie aardig goed. Naast dit train ik ook een elftal in de JO14 bij de club.”

Persoonlijk denkt van Gurp een van de kartrekkers te zijn die het team op sleeptouw neemt. “Het is zowel positief als negatief. Ik kan namelijk niet zo goed tegen mijn verlies en dan neem ik het team, zeker als ik zelf slecht speel, daar weleens in mee. Verder ben ik er altijd en denk ik samen met de anderen mee over de speelwijze en de teamuitjes. Aangezien ik een opleiding tot docent volg en jeugdleider ben, gaat dat me denk ik wel aardig af.

De sfeer is ondanks de uitslagen vaak wel goed. “Het is natuurlijk vooral een vriendengroep, dus er wordt tijdens de wedstrijd wel het een en ander gezegd, maar dat kunnen we meestal goed hebben. Verder hebben we veel plezier, wordt er veel gelachen en hebben we het naar ons zin. Dat is ook voor ons het belangrijkste.”

Het gekste wat hij met dit team heeft meegemaakt, is toch wel het disco douchen. “Het gebeurd tot noch toe alleen bij thuiswedstrijden. Dit met een prima box, discolampen, een rookmachine, live gezang, een drankje en in de toekomst wellicht een dj. Vervolgens wordt heel de santenboetiek de kantine ingesleurd en gaan we daar verder. Qua rook wel in mindere maten vanwege de rookmelders, maar al het overige nog steeds voor de volle honderd procent.”

De wedstrijd die hij nooit meer zal vergeten is een wedstrijd tegen de amateurs van FC Dordrecht. “Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen, gelijk met 10 man. En met 13-1 verloren, maar wel gelachen en de sfeer was prima. Met een kratje bier in het zonnetje de tactiek voor de volgende wedstrijd aan het verzinnen.”

 

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com.
Wil je meer informatie over de club NVS? Klik hier.